Κ. Παπακώστα: Έσχατη λύση τα χημικά – “Φανταστείτε να καιγόταν το Βελλίδειο”

0
5

“Έσχατη λύση” χαρακτήρισε την ρίψη χημικών στους διαδηλωτές στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, συμπληρώνοντας: “Φανταστείτε να καιγόταν το Βελλίδειο ποια θα ήταν η εικόνα”.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο seleo.gr, η Κατερίνα Παπακώστα υποστήριξε ότι στον σχεδιασμό για τις διαδηλώσεις στα εγκαίνια της 83ης ΔΕΘ υπήρχε στάθμιση τριών παραγόντων: “Να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της πόλης, να προστατευτεί η δημόσια περιουσία και να αναχαιτιστούν οι ζημιές σε περιουσίες πολιτών, αλλά και να προστατευτεί η ασφάλεια των επισκεπτών και των ειρηνικά διατελούντων”.

Σύμφωνα με την υφυπουργό η ρίψη χημικών είχε δοθεί μεν ως οδηγία, στην περίπτωση που πρέπει οι δυνάμεις της αστυνομίας οι παραπάνω παράγοντες διακινδύνευαν, αλλά έτσι ώστε έτσι να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της χώρας.

Σε ερώτηση εάν η εικόνα της χώρας δεν διασύρθηκε διεθνώς από τις εικόνες των επεισοδίων αλλά ακόμα από τους επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ που έκλαιγαν μέσα στα περίπτερα από τα δακρυγόνα, η Κατερίνα Παπακώστα απάντησε: “Ένα κράτος πρέπει να αποφασίσει αν είναι ξέφραγο αμπέλι ή αν είναι μια χώρα που λειτουργεί με κανόνες και ιδιαίτερα σταθμίζοντας. Στην δημοκρατία πάντοτε σταθμίσεις αγαθά. Αυτό είναι βασική αρχή.

Όσο η χώρα θα προσπαθήσει να ανοίγει τα φτερά της, κάποιοι εξωθεσμικοί, κάποιοι ακραίοι θα προσπαθούν αυτά τα φτερά είτε να τα ψαλιδίζουν είτε να τα ανακόψουν, για να καθηλώσουν την χώρα. Αυτή η εικόνα που είπατε μας στεναχώρησε όλους, αναμφίβολα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν βλέπατε να καίγεται το Βελλίδειο ή αν βλέπατε συγκρούσεις με θύματα ή αν βλέπατε με εργαλεία ειδικά να βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, η εικόνα πως θα ήταν. Άρα στη στάθμευση των αγαθών και στη στάθμευση τι είναι λιγότερο κακό, επιλέχθηκε ως εσχάτη επιλογή, διότι προφανώς υπήρχαν ακραίοι. Σταθμίστηκαν όλα αυτά τα αγαθά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα”, κατέληξε η Κ. Παπακώστα.

capital.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ