Λαβρόφ: Η Ρωσία εξετάζει την επέκταση της ενεργειακής συνεργασίας με την Ινδία

0
9

Για διερεύνηση τρόπων με σκοπό την επέκταση της ενεργειακής συνεργασίας ανάμεσα στη Ρωσία και στην Ινδία έκανε λόγο ο Σεργκέι Λαβρόφ ενόψει της επίσκεψής του στο Νέο Δελχί.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ, ενόψει των συναντήσεών του με τον Ινδό ομόλογό του αλλά και τον πρωθυπουργό της χώρας στο Νέο Δελχί, υποστήριξε ότι η Ρωσία εξετάζει την επέκταση της ενεργειακής συνεργασίας των δύο κρατών.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στους «Times Of India» ότι οι θετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι «αυτοδύναμες» και ότι οι επερχόμενες συνομιλίες του στο Νέο Δελχί θα επικεντρωθούν στην αύξηση της εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας ως βάση για την ευρύτερη συνεργασία Ρωσίας – Ινδίας.

Όπως ανέφερε ο Σεργκέι Λαβρόφ, η Ρωσία εξετάζει τρόπους για την επέκταση της ενεργειακής συνεργασίας με την Ινδία, εστιάζοντας στην  ενεργειακή απόδοση, καθώς και στην ανάπτυξη και κατασκευή εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές. Υπάρχουν. επίσης, τρόποι βελτίωσης της παράδοσης ρωσικών ενεργειακών πόρων στην Ινδία.

Η Ινδία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής ενεργειακών πόρων στον κόσμο, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών. Ο Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε, μάλιστα, ότι στο μέλλον, η Ινδία θα μπορούσε να γίνει το πρώτο μη αρκτικό κράτος που θα διεξάγει δραστηριότητες εξόρυξης στην Αρκτική, μέσω της συνεργασίας υπεράκτιων έργων με τη Ρωσία.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ