Μαζικές επιθέσεις & εμπρησμοί σε χριστιανικές εκκλησίες σε όλο τον κόσμο – Πόσο «τυχαία» ήταν η φωτιά στην Νοτρ Νταμ;

0
13

Μαζικές επιθέσεις & εμπρησμοί σε χριστιανικές εκκλησίες λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο και πλέον υπάρχει το ερώτημα για το πόσο «τυχαία» ήταν η φωτιά στην Παναγία των Παρισίων;

Μετά την μέγιστη αυτή καταστροφή για την Χριστιανοσύνη αλλά και για την Ιστορία της Ανθρωπότητας τουλάχιστον 24 άτομα τραυματίστηκαν, όταν ένας άγνωστος εισέβαλε στην εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Μόναχο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας και φωνάζοντας τη γνωστή ιαχή “Αλλαχού” άρχισε να πετά και  να καίει πυροτεχνήματα.

Από τις φλόγες από τα πυροτεχνήματα τραυματίστηκαν τουλάχιστον 24 άτομα που παρακολουθούσαν τη λειτουργία.

Την ίδια στιγμή έλαβε χώρα η επίθεση στην Σρι Λάνκα σε τρεις εκκλησίες και μέχρι αυτή την ώρα αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις συνολικά οχτώ εκρήξεις που σημειώθηκαν την Κυριακή του Πάσχα με εκπρόσωπο της αστυνομίας να ανακοινώνει τα ξημερώματα της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) ότι ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 310.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ανακοίνωσε ότι σήμερα είναι ημέρα εθνικού πένθους με τους πολίτες της χώρας να προχωρούν σε τρία λεπτά σιγής.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετέδωσε ότι ο αριθμός των συλληφθέντων για τις φονικές εκρήξεις έχει φτάσει πλέον τους 40.
Σύμφωνα με τον υπουργό Αυτοκινητοδρόμων της Σρι Λάνκα ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας είχε συλληφθεί πριν από λίγους μήνες για καταστροφές σε αγάλματα του Βούδα στην περιοχή Μαουανέλα αλλά στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Να πούμε ότι σύμφωνα με το παρατηρητήριο κατά των χριστιανών που εδρεύει στη Βιέννη από τις αρχές του έτους έχει σημειωθεί αυξήση της τάξης του 25% στις επιθέσεις κατά χριστιανικών ναών σε όλη την Ευρώπη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2018.

Αξίζει να σημειώσουμε επίσης ότι στην Γαλλία λαμβάνουν χώρα δεκάδες επιθέσεις βανδαλισμού εκκλησιών!

Τουλάχιστον 10 περιστατικά βανδαλισμού καθολικών εκκλησιών έχουν καταγραφεί από τις αρχές του Φεβρουαρίου στη γαλλική επικράτεια, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για πράξεις που αφορούν βεβηλώσεις ναών, εμπρηστικές επιθέσεις, ακόμη και εναπόθεση… ανθρώπινων περιττωμάτων.

Μία από τις πρώτες επιθέσεις σημειώθηκαν στις 4 Φεβρουαρίου, στον ιερό ναό του Αγίου Νικόλα, όπου καταστράφηκε άγαλμα της Παρθένου Μαρίας του 19ου αιώνα.

​Μάλιστα, στη συγκεκριμένη εκκλησία σημειώθηκαν τρία περιστατικά βεβηλώσεων σε διάστημα μόλις 10 ημερών.

Ταυτόχρονα, άγνωστοι έκλεψαν και πέταξαν στους παρακείμενους δρόμους διάφορα αντικείμενα από εκκλησία στη Ντιζόν, 175 μίλια νοτιοανατολικά του Παρισιού.

​Ο Πατέρας Εμανουήλ Πικ, μάλιστα, έκανε λόγο για επίθεση ενάντια στην «καρδιά της καθολικής πίστης».

Το ζήτημα έχει φθάσει και στα «αυτιά» της γαλλικής κυβέρνησης, με τον πρωθυπουργό, Εντουάρντ Φιλίπ, να επιβεβαιώνει την ύπαρξη πέντε περιστατικών σε διάστημα μίας εβδομάδας σ’ όλη τη Γαλλία.

​Την προηγούμενη Κυριακή, στόχο εμπρηστών αποτέλεσε και η εκκλησία του Αγίου Σουλπίκιου στο Παρίσι, στην οποία είχαν «γυριστεί» αρκετές σκηνές της ταινίας «Κώδικας Ντα Βίντσι».

 

Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

βραδυνη.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ