Μαθήματα από καθέδρας ενός Ανανιστή

0
3

Δεν φτάνει που τότε –το 2004– πήρε θέση πριν καλά-καλά υποβληθεί και αξιολογηθεί το αλήστου μνήμης σχέδιο Ανάν, παραμένει και σήμερα αμετανόητος υποστηρικτής του ρατσιστικού πλαισίου λύσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προσκεκλημένος του Ιδρύματος Γλαύκος Κληρίδης απέδειξε πως δεν σέβεται τη λαϊκή (συντριπτική) πλειοψηφία. Είπε στην ομιλία του πως το σχέδιο Ανάν «ήταν, παρά τις μη ικανοποιητικές σε ορισμένα θέματα ρυθμίσεις, μία λύση για να αποφευχθούν μελλοντικές συγκρουσεις»(!;).

Με μια από καθέδρας υπόδειξη είπε πως τα δημοψηφίσματα δεν οδηγούν πάντα σε ορθές λύσεις. Είπε και το αμίμητο πως η Τουρκία, λόγω του θέματος των πετρελαίων που αύξησε τις απαιτήσεις της Άγκυρας, σκληραίνει τη στάση της σε σχέση με το 2004. Κοντολογίς, ήταν λάθος η απόρριψη. Έδωσε δε και δύο παραδείγματα, το δημοψήφισμα στην Ελλάδα και στη Βρετανία.

Δεκαπέντε χρόνια μετά το δημοψήφισμα για το σχέδιο Ανάν, ο κ. Σημίτης, που αντί να κάνει επισκεπτήρια σε υπουργούς του, επανήλθε για να δώσει μαθήματα. Στην Κύπρο, γιατί στην Ελλάδα περνά απαρατήρητος.

 

Κ.ΒΕΝ.

 http://www.philenews.com

 

βραδυνη.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ