Μακελειό στο Παρίσι: Ο δράστης ήταν κωφός επιστήμονας (Photos)

0
8

Ένας κωφός επιστήμονας ηλεκτρονικών υπολογιστών σκότωσε τέσσερις από τους συναδέλφους του σε επίθεση στην έδρα της αστυνομίας στο Παρίσι.

Ο επιτιθέμενος, που πιστεύεται ότι ήταν 45 ετών και εργαζόταν για την αστυνομία του Παρισιού για 20 χρόνια, πυροβολήθηκε από άλλο αστυνομικό αφού δολοφόνησε τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη με κεραμικό μαχαίρι που είχε εισάγει λαθραία στο κτίριο.

Ένας από τους νεκρούς είναι γυναίκα αστυνομικός. Οι μάρτυρες περιγράφουν «πανικό» στο κτίριο καθώς η επίθεση εκτυλισσόταν το μεσημέρι της Πέμπτης.

Το κίνητρο για το λουτρό αίματος δεν είναι ακόμη σαφές, αλλά οι ερευνητές υποψιάζονται ότι προκλήθηκε από μια αντιπαράθεση για τις θέσεις εργασίας.

Αστυνομικοί δήλωσαν ότι υπήρχαν «εντάσεις» μεταξύ του ανθρώπου και του επιβλέποντος και χαρακτήριζαν την επίθεση ως μια «στιγμή τρέλας».

Εργαζόμενοι στο κτίριο περιέγραψαν τον δράστη ως αξιόπιστο υπάλληλο που είχε πλήρη άδεια ασφαλείας και ποτέ δεν είχε προκαλέσει προβλήματα. Περιγράφηκε ως «ανάπηρος, ελαφρώς κωφός» αν και μια γαλλική πηγή ανέφερε ότι ήταν κωφός και σιωπηλός.

Διεξήχθη έρευνα και στο σπίτι του δράστη το απόγευμα της Πέμπτης και γαλλικά μέσα αναφέρουν ότι η σύζυγός του έχει τεθεί υπό κράτηση. Ακόμη, επισημαίνουν ότι η σύζυγός του είναι επίσης κωφή.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρέμι Χέιτς είπε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές «αξιολόγησαν» την κατάσταση και δήλωσαν ότι ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία.

Ο κ. Heitz δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τρεις από τους νεκρούς ήταν αστυνομικοί και ο τέταρτος ήταν διοικητικός βοηθός. Ένας αξιωματικός της αστυνομίας είχε πει νωρίτερα ότι και οι τέσσερις ήταν αστυνομικοί.

Σοκαριστική είναι η εικόνα με τον νεκρό δράστη του μακελειού.

 

topontiki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ