Μαρία Γκίκα :ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ Μας απειλούν με γκρίζες δηλώσεις για νέο μαύρο στην ΕΡΤ

0
83

Οι εκλογές για την ΕΣΗΕΑ είναι οι πιο κρίσιμες από κάθε άλλη φορά, για τον ΕΔΟΕΑΠ της ζωής μας, το δημοσιογραφικό κλάδο, για την ενημέρωση και για την ΕΡΤ.

Η δημόσια ραδιοτηλεόραση, που δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το σοκ του Μαύρου, αναζητεί βέβαια την ταυτότητα που απαιτεί η κοινωνία των πολιτών.

Φωνές όμως που αποσκοπούν στη χειραγώγηση μας και επαναφέρουν με γκρίζες δηλώσεις απειλή ενός νέου μαύρου ή μιας συρρικνωμένης ΕΡΤ, θεωρώ ότι πρέπει να μας βρίσκουν όλους μαζί απέναντι σε τέτοιες νοσηρές επιδιώξεις.

Οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουμε σε κανένα να καθορίζει την ατζέντα της ενημέρωσης, ούτε να γίνουμε σάκος του μποξ.

Η ΕΡΤ οφείλει-και αυτό είναι το στοίχημα για όλους-να κάνει την διαφορά από τα εμπορικά κανάλια. Η δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση που σε λίγες μέρες συμπληρώνει δύο χρόνια επαναλειτουργίας, οφείλει να ανταποκριθεί πλήρως στο όραμα μας, για «μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία».

Συνάδελφοι,

Η πρόσφατη ΚΥΑ για συμψηφισμό των αποδοχών με την περίοδο 2013-15, ήταν μια πρόβλεψη του νόμου που εφαρμόζεται.

Δεν φτάνει όμως… Μας οφείλουν χρήματα. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας.

Το αποκάλυψε με πλήρη τεκμηρίωση η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και το ξεκαθάρισε με ανακοίνωση της από τις 14 Μαΐου 2017 (www.styx.gr «ΟΧΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΤ») .
Το επαναλαμβάνουμε και τώρα μαζί με την δέσμευση διεκδίκησης του, μέσα και από το νέο Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ.

Είναι ξεκάθαρο: Δεν επιστρέφονται χρήματα από επιδόματα ανεργίας, από παράλληλη ή άλλη απασχόληση της περιόδου 2013-15 που έκλεισαν την ΕΡΤ. Διεκδικούμε όλα τα πρόσθετα για το 2012-13 άδειες, ρεπό.

Απαιτούμε την ασφαλιστική κάλυψη για την περίοδο 2013-15 για όλους εργαζόμενους που η σύμβαση τους αναβίωσε αλλά και για τους συνταξιούχους μας. Μας την οφείλουν.

Είναι δικαιώματα ζωής.

Η κ Μαρία Γκίκα ειναι ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΕΣΗΕΑ & ΠΟΕΣΥ
Με την ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ