Μετά από 48ωρο κρεσέντο αυταρχισμού: Αποσύρει τα ΜΑΤ από τα νησιά η κυβέρνηση μετά την πάνδημη αντίσταση (Liveblog

0
6
(από τη μεγάλη κινητοποίηση της Τετάρτης στη Χίο)

Οπισθεν ολοταχώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που αποσύρει άρον άρον τα ΜΑΤ από Λέσβο και Χίο – Με γενική απεργία και μεγάλες διαδηλώσεις απάντησαν και σήμερα Λέσβος και Χίος στο όργιο κατασταλτικής βίας – Έφυγαν νωρίτερα τα ΜΑΤ από Καβακλή και Διαβολόρεμα στη Λέσβο, νέα ένταση στο στρατόπεδο Κυριαζή – Οργισμένοι κάτοικοι εισέβαλαν σε ξενοδοχείο που διαμένουν αστυνομικοί στον Καρφά Χίου – Οι εξελίξεις σε Liveblog

«Θα αποσυρθούν από τα νησιά αύριο, οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν φθάσει εκεί ενισχυτικά» έγινε γνωστό το βράδυ της Τετάρτης από την κυβέρνηση, διαψεύδοντας ακόμα και τον Στ. Πέτσα που είχε μιλήσει για «μερική» αποχώρηση – Χωρίς παρουσία Μηταράκη η σύσκεψη Μητσοτάκη με Χρυσοχοϊδη, Οικονόμου, Πέτσα. Ούτε 48 ώρες μετά την «απόβαση» των δυνάμεων καταστολής σε Λέσβο και Χίο (ξημέρωμα Δευτέρας προς Τρίτη) η κυβέρνηση αναγκάζεται σε άτακτη υποχώρηση.

Σήμερα, Τετάρτη, συνεχίστηκαν όλη μέρα οι διαδηλώσεις και οι διαμαρτυρίες σε Λέσβο και Χίο μετά την απόβαση δεκάδων διμοιριών ΜΑΤ στα δυο νησιά για να περάσει η κυβερνητική πρόθεση κατασκευής κλειστών κέντρων-φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες. Ογκώδεις διαδηλώσεις το πρωί σε Λέσβο και Χίο, ξυλοδαρμών ανδρών των ΜΑΤ στο ξενοδοχείου που διέμεναν στον Καρφά της Χίου, αποχώρηση των ανδρών των ΜΑΤ από τις θέσεις τους κοντά στο Μανταμάδος της Λέσβου.

 

left.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ