Με αιχμές αποχαιρετά η εισαγγελέας Ξένη Δημητρίου

0
2

Να απαντήσει στις επικρίσεις που δέχεται για τη θητεία της, επιχειρεί με σχετική ανακοίνωσή της η απερχόμενη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Στις επικρίσεις για τη θητεία της επιχειρεί να απαντήσει, η Ξένη Δημητρίου, σε ανακοίνωσή της, στη μακρά πορεία της στο εισαγγελικό σώμα αλλά και στο έργο της ως εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου.

«Ολοκληρώνεται σήμερα η θητεία μιας ζωής στο εισαγγελικό σώμα, μεγαλύτερη από 40 χρόνια, με σταθμούς την είσοδο μου σε αυτό το 1978, την προαγωγή μου σε Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήδη από το 2012 και τον διορισμό μου στο βαθμό της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου τον Ιούνιο του 2016» τονίζει η απερχόμενη εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη για δημοσιεύματα του Τύπου που βάλουν, όπως τονίζει, εναντίον της.

«Ορισμένα δημοσιογραφικά έντυπα με συνομωσιολογίες, υποβάλλοντας θολά και παραπειστικά ερωτήματα και ρίχνοντας σκιές προσπαθούν εσχάτως να σπιλώσουν αυτή την ανεπίληπτη πορεία, μη διστάζοντας να στοχοποιήσουν ακόμη και συγγενικά μου πρόσωπα».

Παράλληλα θέλοντας να κάνει μια αποτίμηση της θητείας της στον Αρειο Πάγο τονίζει ότι εργάστηκε με θέρμη για τη διεθνή εξωστρέφεια του θεσμού και για τη σύνδεση της εισαγγελίας με τις σύγχρονες νομικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, είχε ασκήσει πριν από λίγο καιρό αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου του πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Επιπλέον, είχε χειριστεί υποθέσεις γύρω από την ΕΛΣΤΑΤ και τη Νοvartis.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ