Μητσοτάκης: Δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική

0
8

Για τη σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου και για την αντιπροσώπευση των γυναικών σε αυτό μίλησε σε συνέντευξή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τους λόγους για τους οποίους το νέο υπουργικό συμβούλιο έχει μόνο πέντε γυναίκες στο σύνολο 51 στελεχών, ανέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο BBC HARDtalk ξεκαθάρισε πως υποστηρίζει σθεναρά την ισότητα των φύλων και θα ήθελε να κάνω περισσότερα γι΄ αυτό όσον αφορά την πολιτική αντιπροσώπευση των γυναικών.

Ερωτηθείς γιατί το νέο υπουργικό συμβούλιο δεν έχει περισσότερες γυναίκες ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν υπήρχε ενδιαφέρον για συμμετοχή.

«Δυστυχώς, δεν είχαμε τόσες γυναίκες να ενδιαφέρονται να μπουν στην πολιτική», ανέφερε.

Εξήγησε ακόμη πως εκτιμά ως θετικό βήμα ότι η Νέα Δημοκρατία έθεσε μια ποσόστωση στους υποψηφίους της, με το 40% να είναι γυναίκες.

«Αλλά αν δείτε τη σύνθεση της Βουλής δεν έχουμε αρκετή αντιπροσώπευση», συμπλήρωσε

Υπογράμμισε παράλληλα πως δεν είναι ευχαριστημένος από τη σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου αλλά εξήρε τα προσόντα των γυναικών που το απαρτίζουν, εκφράζοντας την ελπίδα πως θα αποτελέσουν παράδειγμα για περισσότερη συμμετοχή των γυναικών σε αντίστοιχες θέσεις.

«Οι γυναίκες που έχουμε είναι υπερβολικά ικανές, είμαι σίγουρος ότι θα κάνουν φανταστική δουλειά και θα βοηθήσουν και άλλες γυναίκες να μπουν στο υπουργικό συμβούλιο», επισήμανε.

Να σημειωθεί πως στο νέο υπουργικό συμβούλιο συμμετέχουν πέντε γυναίκες, γεγονός που προκάλεσε σχόλια ως προς την αντιπροσώπευση του γυναικείου φύλου στην κυβέρνηση.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ