Μητσοτάκης: Χωρίς ισχυρή εντολή, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές το Δεκαπενταύγουστο

0
2

Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν επιθυμούσε να αντιπαρατεθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς στο ντιμπέιτ.

Μαζική συμμετοχή ζήτησε από τους πολίτες στις εκλογές 2019 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ κάλεσε τα στελέχη της να μην προεξοφλούν το εκλογικό αποτέλεσμα.

«Για να έχουμε ισχυρή εντολή, πρέπει να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει», τόνισε σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Είπε επίσης ότι αν δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εκλογές, η χώρα θα οδηγηθεί ξανά σε εκλογές το Δεκαπενταύγουστο, με απλή αναλογική και τα εθνικά θέματα ανοιχτά. Γι’ αυτό, όπως πρόσθεσε, χρειάζεται ισχυρή εντολή.

Επεσήμανε, δε, απευθυνόμενος στο εσωτερικό του κόμματός του, ότι «τίποτα δεν με ενοχλεί περισσότερο από υποψηφίους βουλευτές που διεκδικώντας τον σταυρό ξεφεύγουν από την κεντρική γραμμή, κάνουν υπερβολές προεξοφλούν υπουργοποίηση».

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κάλπη είναι άδεια και η νίκη της ΝΔ δεν είναι δεδομένη, σημειώνοντας πως είναι καθοριστικό για την αυτοδυναμία πόσα κόμματα θα μπουν στη Βουλή.

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ, καταλόγισε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι δεν ήθελε να αντιπαρατεθεί με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Για την υπόθεση της Τώνιας Μοροπούλου, είπε ότι «η ίδια πήρε μια απόφαση να διευκολύνει τη ΝΔ και τη σέβομαι», διευκρινίζοντας ότι δεν ήταν παρόμοια υπόθεση με αυτήν Μυρσίνης Λοΐζου.

Σε ό,τι αφορά την οικονομία, επεσήμανε ότι «από 1/1/2020 θα ενσωματωθούν οι μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές» επαναλαμβάνοντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για περαιτέρω ελαφρύνσεις μέσα στο 2019».

Ερωτηθείς για την κυβέρνηση που θα σχηματίσει εφόσον εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν αποκάλυψε ονόματα, ωστόσο είπε ότι θα είναι η καλύτερη δυνατή κυβέρνηση και τόνισε ότι ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν στελέχη και από άλλους πολιτικούς χώρους, αλλά και τεχνοκράτες.

Έκανε επιπλέον λόγο για προβληματικές διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα, προαναγγέλλοντας παρεμβάσεις, ενώ είπε ότι είναι λογικό η επόμενη κυβέρνηση να ορίσει την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Τόνισε, επιπλέον, πως «όλοι ξέρουν ποιος είναι ο Ρασπούτιν» και πως όλοι έχουν βγάλει τα συμπεράσματά τους για την υπόθεση Novartis.

Αναφερόμενος στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον χαρακτήρισε απρόβλεπτο και είπε πως, εφόσον η Άγκυρα συνεχίσει τις παράνομες ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις από την ΕΕ.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ