ΜΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

0
15

Γράφει ο Δημήτρης Γιαννόπουλος 

Όπως είχαμε προβλέψει σε προηγούμενα άρθρα, χωρίς το σάλπισμα Νέου Μακεδονικού Αγώνα την επαύριο της κύρωσης των «Πρεσπών», η προσγείωση στη σκληρή πραγματικότητα θα ήταν επώδυνο.

Ευκαιριακές ομαδοποιήσεις, συμμαχίες ή συμπαιγνίες γύρω από τα τρία μεγαλειώδη ακηδεμόνευτα συλλαλητήρια θα κατέρρεαν σε μια πολιτική κακοφωνία, είτε δημόσιας αυτοδυσφήμισης (με ανοησίες του τύπου «Αρχαία Μακεδονία», «θα τους μπλοκάρουμε στον ΟΗΕ» ή «θα τους νικήσουμε στις εκλογές»), είτε άτακτης υποχώρησης και σιωπηλής απελπισίας.

Η αντίδραση της αιδήμονος Σιωπής ίσως είναι και η πιό έντιμη απ’ όλες, όταν ευσυνείδητοι Αγωνιστές συνειδητοποιούν πως δεν κατάφεραν επί έξι μήνες να διαμορφώσουν Στρατηγική για την Επόμενη Μέρα μιας προβλέψιμης ήττας — και μάλιστα στο πεδίο μάχης που ήλεγχε ασφυκτικά ο αδίστακτος αλλά πανίσχυρος Αντίπαλος.

Όταν δεν είχε περάσει ούτε στιγμή από το μυαλό μας, η «αλλαγή γηπέδου» η έστω η παράλληλη δράση στα πεδία που ο Αντίπαλος έχει αφήσει ελεύθερα.

Ο Γιώργος Κοντογιώρης κατακεραυνώνει εδώ και χρόνια την αντίληψη πως Αντίσταση σημαίνει μόνο «μαζική διαμαρτυρία» στους δρόμους, μιας κοινωνίας που έχει εντελώς αποκλειστεί από ένα πολιτικό σύστημα διπλής κατοχής, εσωτερικής και εξωτερικής.

Απαιτείται αλλαγή Παραδείγματος και μετατόπιση της αντιπαράθεσης εκεί που δεν φτάνουν εύκολα τα πλοκάμια της κρατικής καταστολής και του κομματικού κατεστημένου.

Ένα ολοκληρωτικό πολιτικό σύστημα εκλόγιμης πρωθυπουργικής δικτατορίας, που δεν διστάζει να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές για να καταστείλει με βάρβαρη βία και στη συνέχεια να διασύρει διεθνώς τα εκατομμύρια των υπηκόων του, επειδή απλώς διαμαρτύρονται και εκλιπαρούν για «δημοψήφισμα» πάνω σε μια παράνομη και επαίσχυντη «συμφωνία» Παράδοσης άνευ Όρων.

Λίγοι θα είχαν το θράσος να αμφισβητήσουν ευθέως την εγκυρότητα των αιτημάτων και αρχών που διακηρύσσουν τα συλλαλητήρια. Ούτε το πανεθνικό σύνθημα της «μιας και μόνο Ελληνικής Μακεδονίας» επιδέχεται ιστορικά τεκμηριωμένο αντίλογο.

Αλλά οι πιό πονηροί και θρασύδειλοι, αυτοί που είναι «με τον αστυφύλαξ και τον χωροφύλαξ» γνωρίζουν πως στα γενικά και αόριστα όλοι μπορεί να «συμφωνήσουν» μέχρις αποδείξεως του αντιθέτου. Αλλά τότε είναι πάντα αργά για τους αγνούς και άδολους μαχητές.

Καλές λοιπόν οι γενικόλογες διακηρύξεις αλλά η κάθετη αντίθεση σε μια τόσο άθλια πλαικτάνη εσχάτης προδοσίας, πρέπει να εκφραστεί ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ στην πράξη ΠΡΙΝ αρχίσει να εφαρμόζεται το Άρθρο 6 της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Το συγκεκριμένο άρθρο ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ και ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ την έκφραση γνώμης για τη Μακεδονία όπως η παραπάνω. Απαγορεύει ακόμα και τη χρήση λέξεων που υποδηλώνει τέτοια «αιρετική» γνώμη.

Γι αυτό επιχειρείται από κάποιους πολιτικούς φορείς και τα ΜΜΕ να περάσουν στα μουλωχτά όροι και ορολογίες που υποκαθιστούν αυτές με τις οποίες γαλουχήθηκαν γενιές Ελλήνων.

Η Μακεδονία μας γίνεται «Βόρεια Ελλάδα», ή «Νότια Μακεδονία» ή «Αρχαία Μακεδονία».

Καλά, και οι Μακεδόνες Έλληνες; Αυτοί πολύ δύσκολα θα λέγονται «Νοτιομακεδόνες» ή «Βόρειο-Ελλαδίτες» αφού το «Ελλαδίτες» κατήντησε υποτιμητικός όρος που χρησιμοποιούν οι Έλληνες της Κύπρου.

Ο Μανώλης Κοττάκης εισήγαγε στην ΕΣΤΙΑ την εξής ορολογία για τους πρώην Μακεδόνες μας: «Πληθυσμοί του Βορρά» και «Αιγαιάτες Μακεδόνες» (όλα χωρίς εισαγωγικά παρακαλώ!) Διαλέγετε και παίρνετε! Εκτός αν προτιμάτε τους «αρχαίους Μακεδόνες» με ή χωρίς χλαμύδες.

Ήδη το άρθρο 6 εφαρμόστηκε στις 27 Ιανουαρίου με την απαγόρευση του ΥΕΘΑ Αποστολάκη σε προγραμματισμένη εκδήλωση για τη Μακεδονία στο Πολεμικό Μουσείο.

Το άρθρο 6 είναι η Δαμόκλειος Σπάθη που επικρεμάται σε όλους όσους πιστεύουμε ο πραγματικός Αγώνας τώρα αρχίζει.

Για εμάς έχει γραφτεί και εμάς απειλεί με φίμωση και αφανισμό από το πεδίο του Δημόσιου Λόγου αν δεν προλάβουμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή του (με ή χωρίς «εφαρμοστικός νόμους).

Το ίδιο ισχύει για το άρθρο 8 του οποίου την εφαρμογή στα εκπαιδευτικά ιδρύματα ήδη επεξεργάζονται «κοινές» Σκοπιανοελλαδικές επιτροπές για την αλλαγή της Ιστορίας, των σχολικών βιβλίων, χαρτών, τοπωνυμιών και ορολογίας που να συμφωνούν με τις «Πρέσπες».

Τι κάνουμε λοιπόν για όλα αυτά; Τα αποδεχόμαστε παθητικά ή αποτρέπουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την εφαρμογή τέτοιων διατάξεων;

ΑΠΟΡΡΙΨΗ, ΑΚΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ της «συμφωνίας» στη πράξη σημαίνει Ανυπακοή και Καταγγελία κάθε είδους «εφαρμογής» της «συμφωνίας» από όργανα του Κράτους και ΜΜΕ. Σημαίνει όμως και δημόσια, ξεκάθαρη τοποθέτηση του Ελληνικού Λαού απέναντι στα Σκόπια, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την Κατοχική Βουλή.

Η λογική του λαϊκου Πατριωτισμού είναι αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Όταν έχεις μπροστά σου ένα Γόρδιο Δεσμό, δεν πας να τον λύσεις με λιγδιασμένα στο λάδι δάχτυλα αλλά μια-κι έξω ΜΕ ΤΟ ΣΠΑΘΙ.

Δεν σας πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι το «Σκοπιανό» είναι πλέον αποκλειστικά πρόβλημα της Ελλάδας και κανενός Άλλου;

Τόσο δύσκολο είναι να ακολουθήσουμε αυτό που είπαν εξαρχής οι Εγγλέζοι για τις διαπραγματεύσεις του BREXIT με την ΕΕ.

«Η Μη-λύση (που μας έμαθαν να φοβόμαστε) είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε Κακή Λύση».

Τι θα πάθαινε δηλαδή η Ελλάδα αν αποχωρούσε μια και καλή από τις «διαπραγματεύσεις» με τους Σκοπιανούς γενιτσάρους του Εμφυλίου λέγοντας:

«Δεν πρόκειται να πάρετε από μας ούτε λέξη, ούτε γράμμα, ούτε ήχο από την ΙΕΡΗ Ταυτότητα του γένους των Ελλήνων και της κληρονομιάς τον Μακεδόνων!
Κρατήστε τη Ντίσνεϋλαντ που σας έκτισε ο Σόρος.
Μπήτε όπου θέλετε, με όποιο όνομα θέλετε και αναγνωριστείτε όπως θέλετε, απ’ όσες χώρες έχουν εκπολιτίσει χωρίς αντάλλαγμα οι Έλληνες.
Εμεις πάντως θα σας αποκαλούμε Vardarska και θα το γράφουμε αμετάφραστο στην Κηρυλλική γραφή που σας χαρίσαμε.
Να ξέρετε όμως πως θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους, νόμιμα, ειρηνικά και πολιτισμένα, για να πάρουμε πίσω όλα όσα ιερά και όσια της Ιστορίας, Παράδοσης και Κληρονομιάς των Προγόνων μας σφετεριστήκατε, παραχαράξετε και διαπομπεύσατε ατιμώρητα στα πέρατα της γής!»

Αντί να βαυκαλιζόμαστε λοιπόν ζητώντας ως ελεημοσύνη από τους Δήμιους του Έθνους ένα «δημοψήφισμα» (αν υπήρχε τέτοιος κίνδυνος γι’ αυτούς, δεν θα υπήρχαν οι «Πρέσπες») ΓΙΑΤΙ δεν μπορούμε να συλλέξουμε 10 εκατομμύρια υπογραφές κάτω από ένα ψήφισμα που θα απευθύνεται με αυτά τα λόγια σε όλα τα δημοκρατικά κράτη του Κόσμου, για να τελειώνουμε με αυτή την τερατώδη εγκληματική Συμπαιγνία των Πρεσπών σε πείσμα όσων τη συνέταξαν;

Ένα τέτοιο «ψήφισμα», ενώ απευθύνεται προς τα έξω (Σκόπια και ξένους), δεν έχει σκοπό να τους «πείσει» αλλά να εκδηλώσει την πανεθνική ανυπακοή των Ελλήνων στην ολέθρια Συμφωνία των Πρεσπών, ώστε αυτή να μην «περάσει» στο εσωτερικό της χώρας,

Να απονομιμοποιηθεί και καταργηθεί στην πράξη, όπως το κατάφεραν τα Κίτρινα Γιλέκα στη Γαλλία, με αντίσταση κατά των εγκληματικών «δουλειών» που επιβάλλει στον ελληνικό λαό δίνοντας τα πάντα (άυλα και υλικά) στα Σκόπια, σαν να μας νίκησαν σε πόλεμο.

Η συσπείρωση του λαού μπορεί και πρέπει να συνδυαστεί με νομικές πρωτοβουλίες προσφυγών στα διεθνή δικαστήρια γιατί η Συμφωνία παραβιάζει θεμελιώδη εθνικά και ανθρώπινα δικαιώματα.

Τίποτα από αυτά δεν μπορεί να αποτρέψει το Κατοχικό Καθεστώς αν δεν προλάβει να επιβάλει τη «Συμφωνία» με απαγορεύσεις, διώξεις και οργουελική αλλαγή της γλώσσας μας και των εννοιών της. Απαιτείται άλλωστε και αντίσταση στην αλλαγή τοπωνυμιών ή χαρτών και προστασία του Μακεδονικού brand name στα προϊόντα μας

Γιατί φοβάστε να ενεργήσετε επιτέλους για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ σαν περήφανοι Έλληνες ανεξάρτητα από τους Ανθέλληνες που μας κυβερνούν;

Πάνω σ’ αυτό μπορούμε να ανοίξουμε ένα Διάλογο από Μηδενική Βάση;

Διάλογος από Μηδενική Βάση σημαίνει αλλαγή Παραδείγματος και επιλογή του Πεδίου της Μάχης στην Αυτονομία της Κοινωνίας των Πολιτών πέρα από την ετερονομία των κρατικών μηχανισμών.

Σημάνει πως παραβλέπουμε τι έχει κάνει ο καθένας μέχρι τώρα και επικεντρώνουμε τη συζήτηση στο τι πρέπει να κάνουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

πρώτη  δημοσίευση στο freepen.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ