Μόσχα: Γίνονται προσπάθειες για να αποτραπούν συγκρούσεις Τουρκίας – Συρίας

0
5

Την ελπίδα να μην υπάρξουν συγκρούσεις ανάμεσα στην Τουρκία και στη Συρία εκφράζει η Μόσχα, όσο η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να αποτραπούν οι άμεσες συγκρούσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Συρίας, εν μέσω της εν εξελίξει στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας στα βορειοανατολικά της Συρίας, δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Μιχαήλ Μπογκντανόφ.

«Ασφαλώς, ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν συγκρούσεις… Αντιθέτως, διατηρούνται οι επαφές για τη διαμόρφωση προσεγγίσεων, τη συμμόρφωση με τους κανόνες και τις αρχές του διεθνούς δικαίου και λαμβάνονται υπ’όψιν τα νόμιμα συμφέροντα όλων των εμπλεκόμενων πλευρών», είπε ο ίδιος, μιλώντας στον Τύπο.

Η στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στη βορειοανατολική Συρία που ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζεται σήμερα για 7η ημέρα.Την Κυριακή, οι Αρχές των Κούρδων στη βόρεια Συρία κατέληξαν σε συμφωνία με τη συριακή κυβέρνηση στη Δαμασκό για την ανάπτυξη συριακών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία και σύμφωνα με πληροφορίες ο συριακός στρατός αναπτύσσεται στο συριακό έδαφος.

Χθες, εν τω μεταξύ, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, την ώρα που μέτρα σε βάρος της Άγκυρας προωθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ