Μόσχα για ένταξη Σκοπίων στο ΝΑΤΟ: Καταστροφική διαδικασία, υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ευρώπη

0
3

«Καταστροφική» χαρακτηρίζει η Ρωσία την επέκταση του ΝΑΤΟ σημειώνοντας ότι υπονομεύει τη σταθερότητα στην Ευρώπη και το ίδιο ισχύει και με τα Σκόπια, όπως δήλωσε Ρώσος διπλωμάτης.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει επικρίνει τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να εντάξει τα Σκόπια στη Συμμαχία, τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο υπονομεύει τη σταθερότητα και οδηγεί σε επιδείνωση των εντάσεων στην Ευρώπη.

«Η στάση της Ρωσίας όσον αφορά την επέκταση του ΝΑΤΟ είναι γνωστή. Αυτή η διαδικασία είναι καταστροφική, υπονομεύει την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα στην ευρωπαϊκή ήπειρο και οδηγεί σε αυξημένη αντιπαράθεση. Όλα τα νέα μέλη εντάσσονται στη συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας. Από αυτή ακριβώς την οπτική, βλέπουμε την ένταξη νέων κρατών μελών – συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Μακεδονίας η οποία μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ τους προσεχείς μήνες», δήλωσε ο επικεφαλής του 4ου ευρωπαϊκού τμήματος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Γιούρι Πίλιπσον.

Η διαδικασία ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ αναμένεται να ολοκληρωθεί με τη Διάσκεψη Κορυφής του ΝΑΤΟ τον Δεκέμβριο, στο Λονδίνο.

Τα Σκόπια προσπαθούν να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ εδώ και πάνω από μια δεκαετία, κάτι που όμως δεν είχε συμβεί λόγω της αντιπαράθεσης με την Ελλάδα για την ονομασία με τη γειτονική χώρα. Ο δρόμος για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ άνοιξε μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών για την ονομασία της γειτονικής χώρας, με την Αθήνα να δεσμεύεται ότι θα άρει κάθε μπλόκο στις ενταξιακές διαδικασίες.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ