Νέα γκάφα Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί και… διάτρητοι», είπε για το θέμα Πετσίτη

0
9

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι, να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη, προκάλεσε έναν καταιγισμό σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.

Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Αλλά το διάτρητοι σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Όπως αναφέρει το λεξικό, η λέξη διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες, ή πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο, όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.

Όπως ήταν φυσικό, άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του Τwitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» τη γλώσσα μας.

“Είμαστ’ ανοιχτοί, διάτρητοι …” Λέει ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου .. Ακόμα δεν συνήλθαμε απ’ την “τυμβοθηρία” …

Σοβαρά τώρα αμφισβητεί κανείς το ποσό αδίστακτος είναι ο Τσίπρας όταν πετάει τέτοια μαργαριτάρια σε κάθε του ομιλία και παρόλα αυτά διατηρεί τέτοια ψυχραιμία; Εδώ ένα εταιρικό μέιλ στέλνεις κ το κοιτάς εκατό φορές μήπως σου φυγε κανένα κόμμα. Ο τύπος κάθε φορά είναι χειρότερος

Κάθε φορά που μιλά δημόσια ο Τσίπρας, ο ψυχαναλυτής του Μπαμπινιώτη ανοίγει μια κάσα Dom Pérignon στην υγειά του!

Όσοι δεν καταλαβαίνετε τη γλώσσα που μιλάει ο Τσίπρας, υπάρχει και το Google Translate, ναι;

Οταν ειπε ο Τσιπρας “ειμαστε ανοιχτοι,διατρητοι”,τι εννοουσε?

Γελούσες με την Άντζελα όταν έτρωγε είδη υγιεινής και έκανες το αρσενικό της αντίγραφο πρωθυπουργό να σε βγάλει από την χρεοκοπία καρμίρη ελληνάκο… #διάτρητοι #ant1_news #Δαμόκλειοςσπάθη #Τσιπραςαντ1

 

iefimerida.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ