Νέα προειδοποίηση Μοσκοβισί σε Ιταλία: Μειώστε τις σπατάλες

0
3
Ο Ευρωπαίος επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί/Φωτογραφία: ΑΡ

Η Ιταλία πρέπει να μειώσει τις σπατάλες και να δώσει προτεραιότητα στις δαπάνες για επενδύσεις και υποδομές που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και την παραγωγικότητα, δήλωσε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

«Είναι στο συμφέρον της Ιταλίας να περιορίσει το πολύ υψηλό δημόσιο χρέος της», είπε, μιλώντας σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Παρίσι. «Θα ήταν ψέμα να σκεφθεί ότι μπορεί να επενδύσει περισσότερο με ένα υψηλότερο έλλειμμα. Αν συμβεί αυτό, θα καταλήξεις με υψηλότερο χρέος και μικρότερη δυνατότητα επένδυσης», πρόσθεσε.

Η Ιταλία προετοιμάζει τον προϋπολογισμό της για το 2019, μία διαδικασία που έχει αυξήσει τις εντάσεις στα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, το ακροδεξιό κόμμα της Λέγκα και το αντισυστημικό κίνημα των 5 Αστέρων.

Οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων έχουν αυξηθεί πολύ, αντανακλώντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τη σταθερότητα των οικονομικών της Ιταλίας.

Ο Μοσκοβισί παρενέβη στη συζήτηση αυτή, λέγοντας ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη Ρώμη να παρουσιάσει έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. «Ο ιταλικός προϋπολογισμός πρέπει να είναι αξιόπιστος, αξιόπιστος όσον αφορά τους αριθμούς αλλά και αξιόπιστος σε όρους διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που απαιτούνται. Πρέπει να υπάρξει σημαντική προσπάθεια στο διαρθρωτικό σκέλος».

Πρόσθεσε ότι συνεργάζεται στενά με τον Ιταλό υπουργό Οικονομικών σε ένα «εποικοδομητικό κλίμα», όπως είπε, και ότι ελπίζει πως θα αυτό θα συνεχιστεί.

iefimerida.gr 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ