Νέα ρύθμιση 24 ή 48 δόσεων στο φορολογικό νομοσχέδιο – Τι προβλέπει

0
3

Το φορολογικό νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή αργά το βράδυ της Τρίτης και αναμένεται να εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια επιτροπή στο τέλος της εβδομάδας.

Διευκολύνσεις σε φορολογούμενους με χρέη στην εφορία φέρνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, οι βεβαιωμένες οφειλές σε εφορίες, ελεγκτικά κέντρα και τελωνεία μπορούν να ενταχθούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 – 48 δόσεων, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης την 1η Νοεμβρίου 2019.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση μπορεί να γίνει ανεξάρτητα από το αν τα χρέη είναι ληξιπρόθεσμα.

Βάσει των ρυθμίσεων, οι οφειλές για τον φόρο εισοδήματος του 2019 ή τον ΕΝΦΙΑ, όπως και τον φόρο κληρονομιάς, μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση όταν αυτή τεθεί σε ισχύ, τον Ιανουάριο.

Η ρύθμιση φορολογικών και τελωνειακών οφειλών προβλέπει την εξόφλησή τους σε έως 24 δόσεις για τακτικούς φόρους και έως 48 δόσεις για έκτακτους.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση έκτακτων φορολογικών οφειλών, για τον αριθμό των δόσεων λαμβάνονται υπ’ όψιν εισοδηματικά κριτήρια.

Το φορολογικό νομοσχέδιο περιλαμβάνει ελάφρυνση της φορολογίας για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, κίνητρα για προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ελλάδα, επέκταση των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής και ενέργειες για περιορισμό της φοροδιαφυγής, μεταξύ άλλων.

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ