Νέα τουρκική πρόκληση: Αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου ζητεί ο Ακάρ

0
5

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και ζήτησε από τον Έλληνα ομόλογό του την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου.

Θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, θέτει ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Τουρκίας Anadolu.

Κατηγόρησε την Ελλάδα ότι με την στρατιωτικοποίηση των νησιών παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα.

Ειδικότερα, ο Ακάρ δήλωσε ότι ζητεί από τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Αποστολάκη, να ληφθούν τα «απαραίτητα μέτρα αποστρατιωτικοποίησης στο Αιγαίο στο πλαίσιο των ειλικρινών και εποικοδομητικών διμερών σχέσεων των δυο χωρών».

Κουμουτσάκος: Προκαλούν εκείνοι που απειλούν διαρκώς με το casus belli

Ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, σχολίασε σε αυστηρό ύφος τις δηλώσεις Ακάρ.

«Εκείνοι που με το “casus belli” απειλούν διαρκώς την Ελλάδα με πόλεμο εάν ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, να παύσουν να την προκαλούν. Με τέτοιες δηλώσεις και ενέργειες δεν οικοδομείται εμπιστοσύνη, ούτε διαμορφώνονται προϋποθέσεις ουσιαστικού διαλόγου», έγραψε ο κ. Κουμουτσάκος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

​Οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού, γίνονται ένα εικοσιτετράωρο μετά την δήλωση του Έλληνα υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Αποστολάκη, πως η Ελλάδα δεν είναι το πρώτο πρόβλημα της Τουρκίας, αλλά οι διεκδικήσεις της παραμένουν στο ακέραιο και έχουν σχέση με την εσωτερική πολιτική σκηνή στη γείτονα.

«Το θέμα είναι να μην φθάσεις στην κλιμάκωση. Η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές μας και πρέπει να ξέρει ότι έχουμε τη βούληση όσα λέμε ότι θα κάνουμε εάν χρειασθεί θα τα κάνουμε», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο κ. Αποστολάκης.

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ