Νέος πονοκέφαλος για την Κυβέρνηση: Η «βόμβα» για τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ

0
31

Αναίρεση στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το οποίο απάλλασσε τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δύο ακόμα στελέχη της Αρχής από το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης, που αφορούσε στην τεχνητή διόγκωση του χρέους του 2009, με στόχο να ενταχθεί η χώρα μας στα μνημόνια, άσκησε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Είναι η δεύτερη φορά που η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ασκεί αναίρεση σε απαλλακτικό βούλευμα που αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε πως το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών με το οποίο απαλλάσσονται οι κατηγορούμενοι έχει νομικά σφάλματα.

Ωστόσο, η απόφαση αυτή δημιουργεί μάλλον «πονοκέφαλο» στην κυβέρνηση, η οποία, σύμφωνα με δημοσιεύματα, μετά από ασφυκτικές πιέσεις από τους δανειστές δεσμεύθηκε ότι θα αποζημιώσει τον Ανδρέα Γεωργίου για τα δικαστικά έξοδα που έχει καταβάλλει για νομική κάλυψη σε δικηγόρους.

ΠΗΓΗ:real.gr/Αννα Κανδύλη 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ¨ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΩΝ”: Για άλλη μια φορά θέλω Δημόσια να εκφράσω την Απεριόριστη εκτίμησή μου στην Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Χώρας  κ Ξένη Δημητρίου για την άοκνη προσπάθεια της να πέσει άπλετο φως στο πως και το γιατί η Πατρίδα βρέθηκε στον “βρόχο θανάτου” ενός Χρέους  που ποδηγετεί το μέλλον των Νεοελλήνων

ΝΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ