Νίκος Παππάς προς κυβέρνηση: Βλέπετε τον κόσμο ανάποδα όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι

0
6

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού 2020 ότι η αληθινή ευημερία είναι μια ευημερία που αφορά όλους και ότι τα γεγονότα χαλάνε την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης.

Βολές κατά της κυβέρνησης επεφύλαξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς κατηγορώντας την  ότι όπως όλοι οι νεοφιλελεύθεροι βλέπει τον κόσμο ανάποδα.

Μιλώντας στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «δεν χρειάζεται επιστροφή στο ξεπερασμένο μοντέλο ανάπτυξης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία. Απαιτείται ολιστική στρατηγική για την ανάπτυξη, περισσότερη δικαιοσύνη. Αλλά ο προϋπολογισμός της ΝΔ αυξάνει τις αδικίες».

Σημείωσε ότι οι τράπεζες «πρέπει να υπηρετούν την οικονομία και όχι το αντίστροφο, η δημόσια υπηρεσία να υπηρετεί και να διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και γι΄αυτό πρέπει να παραμείνει ο δημόσιος έλεγχος σε κρίσιμες υποδομές. Το ρεύμα, το φυσικό αέριο, η έρευνα για τους υδρογονάνθρακες, τα κοιτάσματα πρέπει να παραμείνουν στον έλεγχο της πολιτείας, για λόγους κοινωνικούς, αναπτυξιακούς, εθνικούς και ενεργειακής ασφάλειας».

Όπως πρόσθεσε η αληθινή ευημερία είναι μια ευημερία που αφορά όλους.

«Τα γεγονότα χαλάνε την εικονική πραγματικότητα της κυβέρνησης. Εμείς οι προοδευτικές δυνάμεις, πολιτικές και κοινωνικές, θα σταθούμε απέναντι στην καταστροφή η οποία έρχεται μέσω της πολιτικής σας. Η χώρα βγήκε από τα μνημόνια σταματήστε να φέρνετε μνημονιακές πολιτικές ενώ δεν υπάρχει εξωτερικός καταναγκασμός» ανέφερε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.
sputniknews.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ