Ξεπουλιούνται τα πάντα

0
38

Εδώ και λίγα χρόνια ξεπουλιούνται τα πάντα. Ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα, ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία. Και τα χρήματα δεν τα παίρνουμε, αλλά πάνε προς …αποπληρωμή τόκων δανείων. Ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμούς, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός σιδηρόδρομος, χιλιάδες επιβάτες καθημερινά).

Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ,ΕΛΠΕ νοσοκομεία, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΛΒΟ, ΟΛΘ κλπ κλπ. Ξεπουλάμε ότι αποφέρει κέρδος για τη χώρα, έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει… Δε θα βγάζουμε άλλο κέρδος από την εθνική μας περιουσία και θα αναγκαστούμε να δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο.Θα δώσουμε τον ορυκτό μας πλούτο για να …ξεχρεώνουμε. Για να ξεχρεώνουμε τα χρήματα που πήραμε για τις δήθεν αναγκαίες ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών μας. Αυτά πήγαν όμως άμεσα προς Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες. Πίστεψε κανείς ότι χρειαστήκαμε 200 δις σε δυόμιση χρόνια για τις τράπεζές μας; Περισσότερο χρήμα από το ετήσιο ΑΕΠ της χώρας; Περισσότερο χρήμα από τις συνολικές καταθέσεις μας;


Θα δώσουμε λοιπόν τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος …ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού δήθεν φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ και μας παρακαλούσε να ανακηρύξουμε ταυτόχρονα και εμείς τη δική μας. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες. 
Άρα λοιπόν οι υδρογονάνθρακες αποτελούν την …αιτία του Ελληνικού προβλήματος. Εμάς όμως μας έπεισαν ότι το δήθεν χρέος μας δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε …μισθούς και συντάξεις ή επειδή είχαμε πάρα πολλούς …δημοσίους υπαλλήλους.

 

Πέτρος Μώκος

 

odosdrachmis.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ