Οι Γερμανοί κερδίζουν τις μάχες στην αρχή αλλά στο τέλος χάνουν τον πόλεμο

0
6

Η καταστροφική οικονομική πολιτική που έχει επιβάλλει το Βερολίνο στην ΕΕ και ειδικότερα στις χώρες του νότου, είναι πλέον ορατή δια γυμνού οφθαλμού. Η ΕΕ και ιδιαίτερα η ευρωζώνη είναι η μόνη ευρύτερη περιοχή κρατών διεθνώς με αναιμική ή και αρνητική οικονομική πορεία, όπως μαρτυρούν όλα τα έγκυρα στατιστικά στοιχεία.

Όσοι δε βλέπουν αυτή την απτή στατιστική πραγματικότητα, προφανώς πάσχουν από πολιτικό στραβισμό. Η οικονομική καχεξία της ΕΕ και της ευρωζώνης, εκτός από τις χώρες του νότου οι οποίες έχουν γονατίσει, επεκτείνεται και στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη. Η δεύτερη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία, η Γαλλία, παραπαίει οικονομικά και το ίδιο συμβαίνει με την Ιταλία.Ακόμα και η οικονομία της ίδιας της κραταιάς Γερμανίας κουτσαίνει τελευταία.

Αυτό σημαίνει ότι, η πολιτική των Βρυξελλών που επιβάλει το Βερολίνο, είναι μια κακή οικονομική πολιτική. Το ευρώ είναι ένα κακό νόμισμα και ο ιός της οικονομικής ασθένειας του νότου μεταδίδεται και στον βορρά.

Η οικονομική καχεξία, σε συνδυασμό με την πολιτική των ανοικτών συνόρων της Νέας Τάξης που έχει υιοθετήσει η Αγκέλα Μέρκελ, έχει οδηγήσει σε έναν αλματωδώς ανερχόμενο ευρωσκεπτικισμό παντού σε όλη την Ευρώπη.

Όσο η κατ’ όνομα ευρωπαϊκή αριστερά κοιμάται στην αγκαλιά της παγκοσμιοποίησης, της Νέας Τάξης και της Αγκέλας Μέρκελ, την ίδια ώρα διαμορφώνονται  νέες ισορροπίες και ανατροπές στα εκλογικά σώματα όλων των χωρών, μετά το Brexit και κυρίως μετά τη νίκη του ΝτόναλντΤράμπ στις ΗΠΑ και των Σαλβίν και Ντι Μάιο στην Ιταλία.

Με την υποστήριξη του νέου πλανητάρχη, της Μεγάλης Βρετανίας μαζί με την Ιταλία, τα κίτρινα γιλέκα της Γαλλίας και τον ανερχόμενο ευρωσκεπτικισμό παντού στην ΕΕ,  ο γερμανικός νεο-ιμπεριαλισμός βρίσκεται στο λυκόφως του. Για να αποδειχτεί για άλλη μια φορά ότι, μπορεί οι Γερμανοί να κερδίζουν τις μάχες στην αρχή αλλά στο τέλος χάνουν τον πόλεμο.

 

Πέτρος Καράκης

odosdrachmis.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ