Οι δύο πρώτοι νεκροί του συριακού στρατού στα κουρδικά εδάφη από τουρκική οβίδα

0
4

Τουλάχιστον δύο Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν τουρκική οβίδα έπεσε στη διάρκεια της νύκτας σε μία θέση την οποία φυλούσαν στη βορειοανατολική Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι οι στρατιώτες σκοτώθηκαν όταν τα τουρκικά στρατεύματα και οι σύμμαχοί τους Σύροι αντάρτες βομβάρδισαν μια περιοχή ανατολή της Άιν Ίσα, όπου μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών δυνάμεων και των κουρδικών Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF). Το Παρατηρητήριο είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη το βράδυ ότι από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν αρκετοί Σύροι στρατιώτες.

Από τις συγκρούσεις σκοτώθηκαν εννέα μαχητές των SDF καθώς και 21 Σύροι αντάρτες υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Ο συριακός στρατός αναπτύχθηκε τη Δευτέρα σε προπύργια των Κούρδων στη βορειοανατολική Συρία, έπειτα από συμφωνία μεταξύ των Κούρδων και της Δαμασκού, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επέμβαση της Τουρκίας που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου.

Ρώσοι περιπολούν ανάμεσα σε τουρκικά και συριακά στρατεύματα

Οι ρωσικές στρατιωτικές μονάδες άρχισαν να περιπολούν στην περιοχή που χωρίζει τους αντάρτες, που υποστηρίζονται από την Τουρκία, από το συριακό στρατό γύρω από την πόλη Μανμπίζ, στη βορειοανατολική Συρία, με σαφή ένδειξη ότι η Μόσχα έγινε de facto ο ισχυρός ρυθμιστής στην περιοχή μετά την απομάκρυνση των αμερικανικών στρατευμάτων.

 

topontiki.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ