Οι ΗΠΑ φέρεται να μην βρήκαν αποδείξεις για ρωσική εμπλοκή στις ερχόμενες εκλογές υπέρ του Τραμπ

0
3

Δεν φαίνεται να υπάρχουν αποδείξεις για εμπλοκή της Ρωσίας, με στόχο τις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές ούτως ώστε να επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με πηγή από την Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ.

Αξιωματούχος των Υπηρεσιών Πληροφοριών των ΗΠΑ, που επικαλείται το Fox News, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για ρωσική απόπειρα ανάμειξης στις επικείμενες αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με στόχο την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Σέλμπι Πίρσον, Αμερικανός αξιωματούχος των εκλογών, είχε νωρίτερα υποστηρίξει στο Κογκρέσο για υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση στις εκλογές. Πάντως, πρόσωπο της Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ είπε στο CNN ότι ο Πίρσον απέτυχε να παρουσιάσει «ανεπαίσθητες διαφορές» που απαιτούνταν για να μεταφέρει τα συμπεράσματα των Υπηρεσιών Πληροφοριών της χώρας.

Συγκεκριμένα, αξιωματούχος της Εθνικής Ασφαλείας τόνισε:

«Μια πιο λογική ερμηνεία των Πληροφοριών  δεν είναι ότι έχουν μια προτίμηση, είναι ένα βήμα μακριά από αυτό. Είναι περισσότερο το ότι καταλαβαίνουν πως ο Πρόεδρος είναι κάποιος με τον οποίο μπορούν να εργαστούν, είναι ένας διαπραγματευτής».

Οι Δημοκρατικοί, σύμφωνα με το Fox News, βομβάρδιζαν τον Πίρσον με ερωτήσεις σχετικά με τον αν η Ρωσία προσπαθούσε να βοηθήσει τον Τραμπ, απορρίπτοντας το πλαίσιο της ενημέρωσης.

Η Wall Street Journal τόνισε, την περασμένη εβδομάδα, επικαλούμενη άτομα εξοικειωμένα με το έργο του Πίρσον, ότι ο υπάλληλος που διορίστηκε τον Ιούλιο του 2019 από τον τότε διευθυντή των Υπηρεσιών Πληροφοριών, Νταν Κόουτς, «έχει τη φήμη ότι είναι παράλογος με τα λόγια του και δεν εκτιμά το λεπτό έργο του συμμαζέματος ομοσπονδιακών οργανισμών, εταιρειών τεχνολογίας και κρατικών εκλογικών αξιωματούχων έτσι ώστε να συνεργαστούν για την ασφάλεια των εκλογών».

Οι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν στον Τραμπ ότι η Ρωσία είχε αρχίσει να παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020 για να τον επανεκλέξει. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, εκείνος εξοργίστηκε από το ότι το Κογκρέσο ενημερώθηκε σχετικά με το θέμα ενώπιόν του.

Ακόμα, η «Washington Post» ανέφερε ότι η εκστρατεία του υποψηφίου για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές, Μπέρνι Σάντερς, υποστηρίχθηκε από τη Ρωσία χωρίς, όμως, να δώσει αποδείξεις για τον ισχυρισμό αυτό.

Ο Σάντερς, από την πλευρά του, είπε ότι δεν καλωσορίζει τέτοιες ενέργειες εάν το δημοσίευμα είναι αληθινό.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, μέσω των social media, την περασμένη Παρασκευή απέκρουσε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντας τα περί ρωσικής βοήθειας στις επερχόμενες εκλογές ως «φάρσα».

​Οι ισχυρισμοί ότι η Ρωσία αναμείχθηκε στις προεδρικές εκλογές του 2016 για να εκλεγεί ο Τραμπ είχε προκαλέσει νωρίτερα την έρευνα του Ειδικού Συμβούλου, Ρόμπερτ Μίλερ.

Τον Απρίλιο του 2019, ο Μίλερ δημοσίευσε την τελική έκθεση σχετικά με την εικαζόμενη συμπαιγνία μεταξύ Τραμπ και Ρωσίας, γράφοντας ότι δεν υπήρχε καμία ένδειξη συνωμοσίας μεταξύ εκείνου και του Κρεμλίνου, ούτε καμία ένδειξη ότι η Ρωσία με κάποιο τρόπο αλλοίωσε ή χειραγώγησε τα αποτελέσματα των ψηφοφοριών.

Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα απορρίψει κατηγορίες για παρεμβάσεις στις ΗΠΑ ή σε εκλογές οποιασδήποτε χώρας, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες ως «παράλογες» και υποδεικνύοντας την έλλειψη αποδεικτικών στοιχείων.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ