ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ COVID

0
1666

Δρ. Νικόλαος Λάος

Δρ. Φιλοσοφίας, Μαθηματικός, Σύμβουλος Νοοπολιτικής,

Συγγραφέας του εκδοτικού οίκου Nova Science Publishers, Νέα Υόρκη

 

Με το παρόν άρθρο, θα σας εξηγήσουμε τις βασικές αποκρυπτόμενες διαστάσεις του γεγονότος COVID και της μαζικής επιχείρησης επιβολής ενεσίμων στον πληθυσμό. Θα εξηγήσουμε την ανάπτυξη νέων ενεσίμων βασισμένων σε θεραπείες messenger RNA σε αντιδιαστολή προς τα παραδοσιακά εμβόλια (η παραδοσιακή εμβολιαστική λογική βασίζεται στην έκθεση των ανθρώπων σε έναν εξασθενημένο ή απενεργοποιημένο ιό ή παθογόνο), και θα διευκρινίσουμε τη σχέση μεταξύ της φαρμακευτικής εταιρείας MODERNA και της αμερικανικής κρατικής υπηρεσίας DARPA. Το αρκτικόλεξο DARPA σημαίνει Defense Advanced Research Projects Agency (ελληνιστί, Αμυντική Υπηρεσία Προχωρημένων Ερευνητικών Έργων). Η DARPA αποτελεί οργανισμό του υπουργείου Άμυνας των Η.Π.Α. επιφορτισμένο με τη διεξαγωγή επιστημονικών και τεχνολογικών ερευνών για λογαριασμό των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ιδρύθηκε το 1958 από τον τότε πρόεδρο Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, και θεωρείται μια από τις ισχυρότερες, πιο μυστικοπαθείς και πλουσιότερες (σε φανερούς και «μαύρους» προϋπολογισμούς) συνιστώσες του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Στις 2 Οκτωβρίου 2013, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της φαρμακευτικής εταιρείας MODERNA, το εξής κείμενο: «H DARA απονέμει στη MODERNA Therapeutics μια επιχορήγηση μέχρι 25 εκατομμύρια δολάρια για να αναπτύξει θεραπείες messenger RNA . . . Οι θεραπείες messenger RNA μπορούν να σχεδιαστούν έτσι ώστε να διεισδύουν άμεσα στις φυσικές διαδικασίες του σώματος προκειμένου να παράγουν αντισώματα χωρίς να εκθέτουν τους ανθρώπους σε έναν εξασθενημένο ή απενεργοποιημένο ιό ή παθογόνο όπως συμβαίνει με τις εμβολιαστικές προσεγγίσεις που δοκιμάζονται τώρα. Κατ’ αποτέλεσμα, η πλατφόρμα θεραπειών messenger RNA της MODERNA έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει την ανάπτυξη και την κατασκευή θεραπειών που μπορούν να παράξουν μια ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη και πιο συμπαγή ανοσολογική απόκριση από ό,τι οι υφιστάμενες τεχνολογίες». Και συνεχίζει η ίδια ανάρτηση της MODERNA: «Αισθανόμαστε τιμή που έχουμε επιλεχθεί από τη DARPA για αυτή τη σημαντική επιχορήγηση η οποία θα επιταχύνει πολύ τις προσπάθειές μας για να αναπτύξουμε θεραπείες αντισωμάτων messenger RNA προκειμένου να καταπολεμήσουμε ένα μεγάλο εύρος μολυσματικών ασθενειών», δήλωσε ο Stéphane Bancel, πρόεδρος και ιδρυτικός διευθύνων σύμβουλος της MODERNA. Και συνεχίζει η ίδια ανάρτηση της MODERNA: «Λάβαμε αυτή τη μεγάλη επιχορήγηση μετά από επισταμένη και αυστηρή επιστημονική επιθεώρηση, και αποτελεί τεκμήριο για την πρόοδο της ομάδας στις σπουδαίες εφαρμογές των θεραπειών messenger RNA για τις οποίες χρηματοδοτήθηκε το έργο μας. Προσβλέπουμε στην περαιτέρω διεύρυνση της ανάπτυξης της πλατφόρμας μας σε αυτή τη νέα κρίσιμα σημαντική θεραπευτική περιοχή». Και συνεχίζει η ίδια ανάρτηση, το 2013: «Αυτή η επιχορήγηση των 24,6 εκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να υποστηρίξει την έρευνα έως και 5 έτη για να εξελίξουμε υποψήφια φάρμακα παραγωγής αντισωμάτων σε προκλινική δοκιμή και σε ανθρώπινες κλινικές δοκιμές. Η εταιρεία επίσης έλαβε μια επιχορήγηση εκκίνησης 0,7 εκατομμυρίων δολαρίων από τη DARPA τον Μάρτιο για να αρχίσει την εργάζεται για την υλοποίηση του έργου. Αυτή η επιχορήγηση αποτελεί τμήμα ενός προγράμματος της DARPA που ονομάζεται ADEPT PROTECT (Autonomous Diagnostics to Enable Prevention and Therapeutics Prophylactic Options to Environmental and Contagious Threats, ελληνιστί: Αυτόνομη Διαγνωστική για την Ενεργοποίηση της Πρόληψης και της Θεραπείας Προφυλακτικές Επιλογές σε Περιβαλλοντικές και Μεταδοτικές Απειλές). Ο στόχος είναι να αναπτυχθούν τεχνολογίες πλατφορμών που μπορούν να αναπτυχθούν με ασφάλεια και ταχύτητα για να παρέχουν στον πληθυσμό των Η.Π.Α. σχεδόν ακαριαία προστασία εναντίον αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών και κατασκευασμένων βιολογικών όπλων ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες το παθογόνο ή ο μολυσματικός παράγοντας είναι άγνωστος».

Η προαναφερθείσα ανάρτηση στην ιστοσελίδα της φαρμακευτικής εταιρείας MODERNA, 2 Οκτωβρίου 2013, άρχιζε, μάλιστα, ως εξής: «Η MODERNA Therapeutics, η εταιρεία που πρωτοπορεί στις θεραπείες messenger RNA, έναν επαναστατικό νέο θεραπευτικό τροπισμό (modality) για να καταστήσει εφικτή την in vivo παραγωγή θεραπευτικών πρωτεϊνών, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Defense Advanced Research Projects Agency έχει απονείμει στην εταιρεία μέχρι και 25 εκατομμύρια δολάρια για να ερευνήσει και να αναπτύξει την πλατφόρμα της για τις θεραπείες messenger RNA ως έναν ταχύ και αξιόπιστο τρόπο παραγωγής φαρμάκων αντισωμάτων για προστασία από ένα ευρύ φάσμα γνωστών και άγνωστων αναδυόμενων μολυσματικών ασθενειών και κατασκευασμένων βιολογικών απειλών».

Τα πράγματα γίνονται σαφή αναφορικώς με το γεγονός που ονομάζεται COVID: Πρώτον, υπάρχει μια βαθιά σύνδεση μεταξύ της έρευνας ενεσίμων (και δεν λέω εμβολίων σκοπίμως) και του βιολογικού πολέμου. Δεύτερον, έχοντας διαγνώσει (και, σε κάποιον βαθμό, διαμορφώσει) εγκαίρως την εξέλιξη των βιολογικών απειλών και του βιολογικού πολέμου, συγκεκριμένες κρατικές υπηρεσίες Μεγάλων Δυνάμεων, όπως η DARPA, και συγκεκριμένες φαρμακευτικές εταιρείες-εργολάβοι κρατικών υπηρεσιών, όπως η MODERNA, αξιοποιούν αυτές τις τάσεις, αν δεν χειραγωγούν και ορισμένες διαστάσεις της δυναμικής του ιδίου του βιο-προβλήματος, προκειμένου να συνάψουν συμβόλαια προστασίας-ελέγχου κοινωνιών και ολόκληρων κρατών. Το ίδιο έγινε στις προηγούμενες δεκαετίες με τα προβλήματα της «τρομοκρατίας» και της «κυβερνοασφάλειας»: συγκεκριμένες κρατικές υπηρεσίες και μεγάλες εταιρείες, με προβάδισμα έναντι άλλων, εκμεταλλεύονταν και συχνά χειραγωγούσαν άμεσα τα προβλήματα της «τρομοκρατίας» και της «κυβερνοασφάλειας» για να δικαιολογήσουν στρατιωτικές επιχειρήσεις και θηριώδη αμυντικά κονδύλια και, βεβαίως, για να συνάψουν συμβόλαια προστασίας-ελέγχου κοινωνιών και ολόκληρων κρατών. Απλώς, τώρα, στις βιομηχανίες-αγορές της «τρομοκρατίας» και της «κυβερνοασφάλειας», προστίθεται και η νέα βιομηχανία-αγορά της «βιοασφάλειας». Τόσο οι ιοί των ηλεκτρονικών υπολογιστών όσο και οι βιολογικοί ιοί αποτελούν αντικείμενα τεράστιων επιχειρήσεων οικονομικής και πολιτικής κερδοσκοπίας και συγκροτούν το υπόβαθρο νέων αγορών καθώς και νέων πολιτικών προσπαθειών εκ μέρους του συμπλέγματος ενόπλων δυνάμεων, βιομηχανιών και κρατικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας να εγκαθιδρύσουν νέα κοινωνικά μοντέλα. Μέλλει να αποδειχθεί σε ποια έκταση μεγάλα τμήματα των κοινωνιών θα λειτουργήσουν ως έλλογα όντα ή ως «πράγματα».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ