ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡ….

0
13

Γράφει ο Κωνσταντίνος Αντωνάκης

Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχες προς αυτήν Μοναρχίες του Αραβοπερσικού Κόλπου διέκοψαν τις διπλωματικές τους σχεσεις με το Κατάρ.

Το Κατάρ της οικογένειας των Αλ_Τανι, οι φιλοδοξίες του οποιου εκτάθηκαν τόσο με διεθνείς παρεμβάσεις όπως η χρηματοδότηση της Δυτικής Επιχειρήσεως ανατροπής του Καθεστώτος του Λιβιου Μουαμαρ Ελ Κανταφι και η επιρροή επι της κινήσεως των Μεταναστών και των Ναρκωτικών στην Βόρειο Αφρική αρα, οσο και με χρηματοδοτήσεις Δυτικών Πολίτικων όπως ο πρώην Γάλλος Προεδρος Νικολα Σαρκοζί καθώς και με επενδύσεις σε δυτικές εταιρείες και σε »κοινωνικά προγράμματα» μουσουλμάνων σε Δυτικές Μεγαλουπόλεις…

Οι δυο πλούσιοι Φορείς του Σουνιτικού Ισλάμ στην Μεση Ανατολή, η Μεγαλη Σαουδική Αραβία και το Μικρο Κατάρ χώρισαν επισημα της τύχες τους αφού ηδη απο την Αραβική Άνοιξη την οποια »Άνοιξη» μεθόδευσε η Διοίκηση του Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα και της τότε Γραμματέως Εξωτερικών κυρίας Κλίντον.

Το Κατάρ είχε υποστήριξη με μηχανισμούς και Κεφάλαια τα »Ανοιξιάτικα» εγχειρήματα των Αδελφών Μουσουλμάνων προάγοντας ταυτόχρονα την συνάντηση Σουνιτών και Ιρανών Σιιτων σε εάν απίστευτο Ισλαμικο Κοκτέιλ.

Αιμαν Ζαουαχρι, ο Αιγύπτιος Γιατρός του Τρομου και συνιδρυτής με τον Οσάμα Μπιν Λάντεν της Αλ Καιντα, ο οποιος μετείχε στην δολοφονια του Αιγυπτιου Προέδρου Ανουάρ Σαντατ (1979) και παρ ολ αυτά μετα την καταδίκη του βρέθηκε στα βουνά του Αφγανιστάν, είναι Σουννιτης αλλα και τιμώμενο πρόσωπο στο Ιράν οπου στην Τεχεράνη μια λεωφόρος εχει το ονομα του.

Ο Αιμαν Ζαουαχρι θεμελίωσε ως Αδελφος Μουσουλμάνος το Δόγμα περι της αποφυγής των συγκρούσεων αναμεσά σε Σουννιτες και Σιιτες περνώντας ταυτόχρονα εχθρική στάση έναντι του Σαουδαραβικού Θρόνου.

Η Ανατροπή του Αιγυπτίου Προέδρου και Αδελφού Μουσουλμάνου Μορσι εγινε απο τον Στρατο και τον Στρατηγό Αλ Σισι, (3 Ιουλιου 2013), εξ αιτίας του ότι ο Προεδρος Μορσι ειχε συνομολογήσει με την Χαμας την Ενωση του Σινά και της Γάζας σε ενιαιο Εμιράτο, με την έγκριση του Προέδρου Ομπάμα.

Το Κατάρ στήριξε ολες τις προσπάθειες του Μορσι ενώ η Σαουδική Αραβία υπεστήριξε εξ αρχής τον νεο Αιγύπτιο Πρόεδρο, τον Στρατηγό Αλ Σισι…

Διαίρεση στην Καρδια της Ισλαμικής Κοινότητας, FITNA όπως λέγεται στα αραβικά. Αυτή είναι η πηγη των τωρινών εξελίξεων ανάμεσα στα με κοινές πηγές Φυσικου Αεριου Ιράν και Κατάρ απο την μια μεριά και Σαουδικής Αραβίας και Μοναρχιών του Κόλπου απο την άλλη.

Η Διαίρεση, η FITNA, είναι εργαλειο στα χερια της Προεδρίας Τράμπ η διοίκηση της οποιας θέλει την ανατροπή του Θεοκρατικού Καθεστώτος του Ιράν.

Το Ιρανικό Καθεστως υπέγραψε Συνθήκη περιορισμού του Πυρηνικού του Προγράμματος με την Διεθνή Κοινότητα και την κάλυψη της Ρωσίας αλλα και την άτυπη αλλα ουσιαστικη προστασία των Συμφερόντων των Lobbies της Νεας Υόρκης.

Το ξερίζωμα απο την Μεση Ανατολή των Σιιτων ορκισμένων Εχθρών του Κρατους του Ισραήλ και των Σουνιτών Καταριανων συμμάχων της Τεχεράνης δεν θα είναι εύκολη υπόθεση αφού οι Ριζες του Κακου βρίσκονται εντος του Δυτικού Χώρου, βρίσκονται στις Οικονομικές και Πολιτικες συμμαχίες του Ιράν και του Κατάρ με παράγοντες και Κεντρα του Δυτικού Χώρου.

Αλλωστε μην ξεχνάμε οτι το ISIS προάγει και την διαίρεση(1) δια των αιματοχυσιών ανάμεσα σε Σουννιτες και Σιιτες, το ISIS λοιπόν εκτελεί εργολαβίες Τρομου κατ’ ανάθεσίν…

Ίσως το ISIS με καταβολές απο το Ιρακινό Μπααθικο Καθεστως κανει Συμβόλαια Τρομου με παντα ενιστάμενο προς τους Σαουδάραβες και την Αμερικανικη Διοίκηση του Προέδρου Τράμπ.

Ο Πόλεμος κλιμακώνεται και η αναφορά στο Ισλάμ εχει ονομα λέγεται… FITNA(2)

(1) Ο ιδρυτής του ISIS Αλ Μπαγτατι, (διακηρυγμένος απόγονος του Προφήτη Μοχααμετ), είχε ως δάσκαλο και μέντορα του τον δολοφονηθέντα το 2006 Ζαρκαουι ο οποιος αποχώρησε απο την Αλ Καιντα μετα απο διαφωνία περι του ότι ο Ουσαμα Μπιν Λαντεν και ο Ζαουαχρι εναντιώνονταν στα κτυπήματα κατά των Σιιτων. Ο Ζαρκαουι ήταν υπερ της εξοντώσεως των Σιιτων και σ αυτο τον ακολουθεί ο Αλ Μπαγκταντι και το ISIS.

(2) Βλεπε και Gilles Kepel »FITNA geurre au couer de l Islam. Editions Seuil Paris 2004».

Κ.Α

Νίκος Σίμος

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

20 + 13 =