Οι φωτιές στην Αυστραλία αναμένεται να καίνε «για μήνες» – Βίντεο

0
2

Τη ζοφερή εκτίμηση πως οι εστίες που μαίνονται στην Αυστραλία και ξεπερνούν τις 100, «θα καίνε για μήνες», έκανε ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, τη στιγμή που η οικολογική καταστροφή είναι ανυπολόγιστη.

Η Αυστραλία από τον περασμένο Σεπτέμβριο είναι αντιμέτωπη με εκατοντάδες εστίες σε όλη τη χώρα, οι οποίες αναμένεται να καίνε «για μήνες», προκαλώντας τεράστια οικολογική καταστροφή.

Ειδικότερα, στη χώρα μαίνονται 136 πυρκαγιές και οι θάνατοι, έως και τη Δευτέρα (06/01), ανέρχονταν στους 25, με τα 18 από τα θύματα να εντοπίζονται στην περιοχή της Νέας Νότιας Ουαλίας. Μάλιστα, εκεί έχουν καταστραφεί 1.500 σπίτια.

​Σύμφωνα με αξιωματούχους της Αυστραλίας, οι πυρκαγιές έχουν κάψει πάνω από 14,7 εκατομμύρια στρέμματα γης, η οποία είναι μια περιοχή μεγαλύτερη από τις χώρες της Αϊτής και του Βελγίου.

Η αύξηση των θερμοκρασιών οδήγησε στην ανάπτυξη επιπρόσθετων δυνάμεων, μεταξύ άλλων και Ιατρικών Ομάδων Βοήθειας της χώρα

​Τη Δευτέρα (06/01), βροχή σημειώθηκε σε ορισμένες περιοχές της Νέας Νότιας Ουαλίας και κατά μήκος της ανατολικής ακτής της Αυστραλίας, από το Σίδνεϊ έως τη Μελβούρνη. Ωστόσο, αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι θερμοκρασίες αναμένεται για άλλη μια φορά να αυξηθούν μέχρι την Πέμπτη (09/01_ και ότι οι πυρκαγιές στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία θα αποτελέσουν ένα «μεγάλο μέτωπο».

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, δήλωσε τη Δευτέρα (06/01), ότι οι φωτιές που καίνε, «θα μαίνονται για μήνες» και υποσχέθηκε αύξηση της οικονομικής βοήθειας στα 1,4 δισεκατ. δολάρια.

 

Ο Τζέιμι Χάνσον, επικεφαλής εκστρατειών της «Greenpeace» για την Ασία και τον Ειρηνικό Ωκεανό, τόνισε:

«Κάθε σεντ από τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα συνεισφέρουν οι εταιρείες άνθρακα, φυσικού αερίου και πετρελαίου, των οποίων η ρύπανση προκάλεσε την κλιματική κρίση που δημιούργησε αυτές τις συνθήκες ακραίων πυρκαγιών σε ολόκληρη τη χώρα».

​Την περασμένη εβδομάδα, οικολόγοι στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ εκτίμησαν ότι σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ζώα, συμπεριλαμβανομένων των ερπετών, των θηλαστικών και των πτηνών, έχουν εξαφανιστεί από πυρκαγιές της Αυστραλίας που μαίνονται από τον Σεπτέμβριο του 2019.
sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ