Ο δολοφόνος στον τόπο του εγκλήματος

0
10

Από σήμερα ο κ Τσίπρας θα βρίσκεται στα Σκόπια με μια κουστωδία 10 υπουργών και περίπου 100 επιχειρηματιών για να ενισχύσει τη συμφωνία των Πρεσπών, που κινδυνεύει από την αντίδραση της συντριπτικής πλειονότητας του ελληνικού λαού. Τον οποίο δεν εκπροσωπούν ούτε οι υπουργοί του κ Τσίπρα ούτε οι επιχειρηματίες που μόνη πατρίδα τους είναι το χρήμα.

Ήδη, ο υπουργός εξωτερικών υποθέσεων κ Κατρούγκαλος έτυχε επιθετικής υποδοχής σε μια άθλια αίθουσα του πανεπιστημίου Columbia στη Νέα Υόρκη. Αίθουσα που δεν ταιριάζει ούτε σε αποδυτήρια σχολικής δομής σε ελληνικό δημόσιο σχολείο. Μια ντροπή για υπουργό Εξωτερικών χώρας.

Εκεί ο κ Κατρούγκαλος βρέθηκε αντιμέτωπος με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας, που του απηύθυναν σκληρές ερωτήσεις για το ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας, στις οποίες δεν απάντησε, παρά διαβεβαιώνοντας με τον γνωστό ρομποτικό τόνο φωνής, ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφέρουσα. Μερικοί από τους ομογενείς αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.

Αυτό που δεν ήξερε ο κατά τα άλλα υπουργός είναι ότι η ελληνική Ομογένεια πολεμάει εδώ και 70 χρόνια τον σκοπιανό αλυτρωτισμό, που έχει για έδρα του την Αμερική και την Αυστραλία, ενάντια στο πολύ καλά οργανωμένο σκοπιανό λόμπι των εκεί πολύ πιο λίγων σλαβομακεδόνων, που στηρίζονται όμως από τα Σκόπια, σε αντίθεση με τους ελληνοαμερικάνους που το ελληνικό κράτος τους έχει γραμμένους στα παλιά του τα παπούτσια εδώ και δεκαετίες. Έχοντάς τους πουλήσει κι όλας το 1993, ενώ είχαν καταφέρει να πείσουν την αμερικανική κυβέρνηση για το ελληνικό δίκαιο!

Σ αυτό το καραγκιοζίστικο ελληνικό πλαίσιο, ο πρωθυπουργός πάει με την κουστωδία στα Σκόπια για να πουλήσει στις ξένες δυνάμεις, για τις οποίες πάλεψε να πουλήσει τη Μακεδονία, αλλά και στους Έλληνες εδώ ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι τελεσίδικη και ότι συμφέρει τη χώρα.!

Ο άνθρωπος, που δεν είχε ιδέα από το μακεδονικό ζήτημα και που τον έπιασε κορόιδο ο υπηρέτης ξένων συμφερόντων Κοτζιάς να υπογράψει στις Πρέσπες, μας είπε χτες ότι υπέστη πολιτικό κόστος με την υπογραφή της συμφωνίας, την ώρα που χαρακτηρίζει κι αυτός και τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης εθνικιστή και ακροδεξιό καθέναν που διαφωνεί με τη συμφωνία! Τι πολιτικό κόστος έχει από ακροδεξιούς και εθνικιστές ο ψεύτης;

Ο θίασος των εκατόν τόσων που πάνε παρέλαση στα Σκόπια παριστάνει δια στόματος Τσίπρα και Ζάεφ, που είναι εξ ίσου απατεώνας με τον συριζέο ομόλογό του (το Έλληνας δεν τον αντιπροσωπεύει), ότι θα υπογράψει πράγματα και θαύματα δισεκατομμυρίων που θα ωφελήσουν και τις δύο χώρες. Απευθύνονται σε ηλίθιους.

Οι επιχειρηματίες δεν περιμένουν τις κυβερνήσεις για να κάνουν μπίζνες. Τρέχουν με χίλια και τις μπίζνες τις έχουν κάνει ήδη. Αδιαφορώντας για ονομασίες και ιστορία και γλώσσα και έθνη και αλυτρωτισμούς. Το κέρδος τους ενδιαφέρει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Το χρήμα δεν έχει πατρίδα. Σ αυτό συμπλέει με τον κ Τσίπρα.

Εδώ και 30 χρόνια, με τις κρατικές σχέσεις τεταμένες οι Έλληνες επιχειρηματίες είναι πρώτη οικονομική δύναμη στα Σκόπια και η Ελλάδα ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος των Σκοπίων. Πετρέλαια, τσιμέντα, ηλεκτρισμός, πρώτες ύλες, τράπεζες, λιανικό και χοντρικό εμπόριο, υλικά οικοδόμησης, μεταφορές, είναι μέσα στα Σκόπια από εποχής Γιουγκοσλαβίας ήδη. Και επεκτείνονται. Δεν περίμεναν από τον κ Τσίπρα για να αναπτυχθούν ή να επεκταθούν.

Πρώτον, λοιπόν, όσα λέει ο κ Τσίπρας για ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων με τη συμφωνία είναι αερολογίες και δεύτερον η συμφωνία, αναγνωρίζοντας όνομα Μακεδονία χτυπάει πισώπλατα όλα τα ελληνικά προϊόντα, που μέχρι τώρα κυκλοφορούσαν ανεμπόδιστα, αφού δεν υπήρχαν οι περιορισμοί της συμφωνίας στο όνομα!

Η υποκρισία του πρωθυπουργού και η ασχετοσύνη του για το τι υπέγραψε και για τις επιπτώσεις φανερώθηκε από την δήθεν έκπληξή του όταν ο οινοποιός Γεροβασιλείου του παρουσίασε το πρόβλημα των μακεδονικών κρασιών με τον σφετερισμό όχι μόνο του ονόματος αλλά και της ελληνικής ιστορίας από τους σκοπιανούς παραγωγούς με τη βούλα του κράτους τους.

Θα κάνει, λέει, το χωροφύλακα, ο κ Τσίπρας για να υπερασπιστεί την ελληνική ιστορία! Για την οποία ξέρει λιγότερα από όσα ένας κούλης στα ποταμόσπιτα στην παλιά Σανγκάη. Και ενδιαφέρεται λιγότερο από όσα ένας έλληνας σκοπιανός ξωμάχος του ΕΛΑΣ, που ακούει Ελλάδα και βγάζει μπιμπίκια.

Το παιδί που κυβερνάει τη χώρα δεν ξέρει ότι γελάνε πίσω από την πλάτη του κι ο Ζάεφ κι ο Πομπέο κι ο Πάγιατ κι η Μέρκελ και καθένας που συναλλάσσεται μαζί του σ αυτό το θέμα και σε κάθε άλλο. Γιατί τέτοιο άμαθο κορόιδο δεν θα ξαναβρούν να νομίζει ότι υπηρετεί τη διαιώνισή του στην καρέκλα, έχοντας παραχωρήσει όλο τον ελληνικό δημόσιο πλούτο για 100 χρόνια σ αυτούς και έχοντας χαρίσει στα Σκόπια το όνομα και την ιστορία της πατρίδας του για να κάνουν τη δουλειά τους το ΝΑΤΟ και η Γερμανία.

Γελάνε πίσω από την πλάτη του και τον αποκαλούν ανόητο αυτοί που τον έχουν για στημένη λεμονόκουπα και για άμισθο πρόθυμο μεσάζοντα εξυπηρέτησης των συμφερόντων τους στο Αιγαίο, την Κύπρο και τη Ιλλυρική. Τέτοιον άπατρι έψαχναν να τον βρουν από τον Β’ Παγκόσμιο και δεν τον έβρισκαν.

Γελάει πίσω από την πλάτη του ο Ζάεφ, που κατάφερε, στριμωγμένος στον τοίχο από τη συμφωνία του Βουκουρεστίου, χωρίς καμιά τύχη, να χαρίσει στους συμπατριώτες όλα τα ψέματα για τα οποία μάχονταν 70 χρόνια. Γιατί το αμόρφωτο που κυβερνάει τη χώρα δεν ξέρει ότι η μόνη ελπίδα να χτίσουν οι σκοπιανοί νέο έθνος από κει που είναι Βούλγαροι, είναι να κλέψουν κάποιου την ιστορία. Επειδή δεν υπάρχει έθνος στον κόσμο που δεν θέλει να έχει μια υπερήφανη ιστορία. Για ποια δική τους ιστορία να υπερηφανευτούν οι σκοπιανοί; Οι ήρωές τους όλοι ήταν και είναι Βούλγαροι!

Το ανιστόρητο που κυβερνάει τη χώρα δεν ξέρει ότι τη γλώσσα και την εθνικότητα που τους χάρισε τη χρειάζονται οι σκοπιανοί για να τεκμηριώσουν επιτέλους το ψέμα, με το οποίο έχουν μεγαλώσει όλες οι γενιές από το 1943 και δώθε. Ότι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, οι οποίοι δεν είχαν καμιά σχέση με τους Έλληνες! Για να επισημοποιήσουν επιτέλους αυτό το ψευδώνυμο έθνος. Που μόνο με την άδεια της Ελλάδας θα το κατάφερναν. Αυτήν τους έδωσε ο Τσίπρας.

Το αμόρφωτο που κυβερνάει τη χώρα δεν ξέρει ότι ο Ζάεφ δεν έχει καμιά διαφορά με τον Γκρούεφσκι ή με οποιονδήποτε άλλο σκληρό σκοπιανό εθνικιστή. Η διαφορά είναι ότι ο Ζάεφ, μ αυτό το γλοιώδες υποκριτικό χαμόγελο, που παριστάνει τον φίλο, βρήκε τον πιο υπόγειο και αποτελεσματικό τρόπο να πάρει από την Ελλάδα ό,τι δεν μπόρεσαν οι πρόγονοί του. Οι σκοπιανοί του χρωστάνε άγαλμα.

Οι σκοπιανοί δεν πρόκειται να εγκαταλείψουν τον αλυτρωτισμό, τον σφετερισμό της Μακεδονίας και την οικειοποίησή της, γιατί χωρίς αυτήν δεν υπάρχουν σαν έθνος. Χωρίς αυτήν είναι ένα αποσχισμένο τμήμα της Βουλγαρίας και τίποτε άλλο.

Ο Τσίπρας μπορεί να υπερηφανεύεται ότι βοήθησε να δημιουργηθεί ένα νέο έθνος. Που διεκδικεί την ελληνική ιστορία, σφετερίζεται την ελληνική γλώσσα και διεκδικεί και τον ελληνικό πολιτισμό.

Επιπλέον, μπορεί αν περηφανεύεται ότι έδωσε στους σκοπιανούς το δικαίωμα να έχουν λόγο και άποψη για το τι θα λένε τα ελληνικά σχολικά βιβλία για τη Μακεδονία και τον μακεδονικό αγώνα! Ως όρο στη συμφωνία των Πρεσπών!

Αλλά, ούτε που υποψιάζεται ότι εκείνοι που του χτυπάνε την πλάτη τον θεωρούν ηλίθιο και ιδανικό χωρίς αντιστάσεις σε ο,τιδήποτε για να κάνουν τη δουλειά τους. Ο ίδιος θεωρεί τη σημερινή του επίσκεψη ιστορικής σημασίας. Και είναι… Ποτέ κανένας άλλος πρωθυπουργός της χώρας εδώ και 198 χρόνια δεν πούλησε την ιστορία της πανηγυρίζοντας. Ο τελευταίος που πλησίασε σ αυτή τη ντροπή διέφυγε στη Γερμανία και εκεί τελικά παραδόθηκε στον Αμερικανικό Στρατό. Καταδικάστηκε ερήμην από το Ειδικό Δικαστήριο Δωσιλόγων σε ισόβια κάθειρξη. Μεταφέρθηκε με αμερικανικό μεταγωγικό αεροσκάφος στη Θεσσαλονίκη και παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές, οι οποίες τον οδήγησαν στη φυλακή για να εκτίσει την ποινή του. Όμως, του απονεμήθηκε χάρη και πέθανε εκτός φυλακής, στιγματισμένος και περιφρονημένος. Τον έλεγαν Λογοθετόπουλο.

Γ. Παπαδόπουλος- Τετράδης

liberal.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ