Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers προειδοποιεί για το μεγάλο ΜΠΑΜ που έρχεται

0
51

Πάρα πολύ χρέος. Αύξηση του πληθωρισμού. Υποτίμηση του νομίσματος. Κακοεπένδυση. Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. Γεωπολιτικό άγχος. Το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον τα έχει όλα.

Ο θρυλικός επενδυτής Jim Rogers έχει δει περισσότερα σκαμπανεβάσματα στην αγορά από τους περισσότερους ανθρώπους που ζουν σήμερα.

Tyler Durden's Photo

by Tyler Durden/ΖeroHedge
Tuesday, Sep 21, 2021 – 03:39 PM

Και έχει κερδίσει με επιτυχία – πολλά χρήματα – στην πορεία.

Αλλά δεδομένου του σημερινού μακρο-περιβάλλοντος, ανησυχεί περισσότερο για τις μελλοντικές προοπτικές της αγοράς από ό,τι  ποτέ πριν. Στην πραγματικότητα, προβλέπει με σιγουριά ότι θα βιώσουμε μια τεράστια οικονομική και χρηματοπιστωτική διόρθωση που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη αγορά αρκούδων της ζωής μας.

Πάρα πολύ χρέος. Αύξηση του πληθωρισμού. Υποτίμηση του νομίσματος. Κακοεπένδυση. Παρέμβαση της κεντρικής τράπεζας. Γεωπολιτικό άγχος. Το τρέχον μακροοικονομικό περιβάλλον τα έχει όλα.

Ο Ρότζερς προβλέπει ότι η κατάρρευση θα αρχίσει στις πιο αδύναμες χώρες/εταιρείες, και στη συνέχεια θα καταλήξει στις ΗΠΑ, βυθίζοντας τελικά ολόκληρο το σύστημα σε βαθιά ύφεση, αν όχι σε απόλυτη ύφεση.

Εδώ στο Μέρος 1 της συνέντευξής μας με τον Τζιμ, εξηγεί πόσο άσχημα πιστεύει ότι θα γίνουν τα πράγματα και γιατί. Χρησιμοποιώντας τη διεθνή του άποψη, αποκαλύπτει επίσης τις μελλοντικές προοπτικές της Κίνας, λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες προκλήσεις της (συμπεριλαμβανομένου του Evergrande) και τις δυνατότητες μεγαλύτερου ανταγωνισμού από το άνοιγμα του εμπορίου μεταξύ Νότιας και Βόρειας Κορέας.

Και στο Μέρος 2, ο Jim προσφέρει τις συμβουλές του σε συνετούς επενδυτές που επιθυμούν να επιβιώσουν από την επερχόμενη αγορά αντεπιστροφών που προβλέπει και παρέχει τις προοπτικές του για μια σειρά από διαφορετικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου, του ουρανίου, της γεωργικής γης και των πολύτιμων μετάλλων.

«Σας προειδοποιώ όλους, έχουν περάσει 11 χρόνια από τότε που είχαμε μια σοβαρή bear market … και θα σας έλεγα ότι ίσως την επόμενη φορά που θα έχουμε μια σοβαρή αγορά αρκούδας θα είναι η χειρότερη στη ζωή μου, ” είχε πει στο παρελθόν σε ένα διεθνές φόρουμ που φιλοξένησε η Ρωσία.

Σκεπτόμενος τη συσσώρευση ολοένα και περισσότερων χρεών από τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για να καλύψουν κάθε ρωγμή σε οποιαδήποτε οικονομία ή αγορά, ο Rogers σημείωσε προηγουμένως ότι «τελικά, η αγορά θα πει:« Δεν το θέλουμε αυτό, δεν θέλουμε να παίξουμε άλλο αυτό το παιχνίδι και δεν θέλουμε άλλο το σκουπιδόχαρτό σας».

(300 τρις το παγκόσμιο χρέος-15 τρις τα αποθέματα χρυσού)

Και όταν συμβεί αυτό, ο Rogers προειδοποιεί ότι οι κεντρικές τράπεζες θα εκτυπώσουν ακόμη περισσότερα σκουπιδόχαρτα και θα αγοράσουν ακόμη περισσότερα περιουσιακά στοιχεία.

«Και τότε θα έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα … Όλοι θα πληρώσουμε μια φρικτή τιμή κάποια μέρα, αλλά στο μεταξύ είναι πολύ διασκεδαστικό για πολλούς ανθρώπους».

* * *

Ο παγκόσμιος επενδυτής Jim Rogers ίδρυσε το Quantum Fund, μια παγκόσμια επενδυτική συνεργασία. Κατά τα επόμενα 10 χρόνια, το χαρτοφυλάκιο κέρδισε 4200%, ενώ ο S&P αυξήθηκε λιγότερο από 50%. Στη συνέχεια, ο Ρότζερς αποφάσισε να αποσυρθεί – σε ηλικία 37 ετών – και έκτοτε, μοιράζεται τη σοφία του με τους επενδυτές καθώς και μερικές εκπληκτικές περιπέτειες ζωής.

 

kourdistoportocali.com

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ