Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Ζαβάντ Ζαρίφ σε Ευρωπαίους: Ξεπουλήσατε την πυρηνική συμφωνία για να αποφύγετε δασμούς του Τραμπ

0
7

Σύμφωνα με την Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ απείλησε την περασμένη εβδομάδα με επιβολή δασμών χώρες – κλειδιά της Ευρώπης, λίγο πριν κατηγορήσουν επίσημα το Ιράν για παραβίαση της συμφωνίας για τα πυρηνικά.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε χθες Τετάρτη η Washington Post, η κυβέρνηση Τραμπ απείλησε την περασμένη εβδομάδα με επιβολή δασμών χώρες – κλειδιά της Ευρώπης, λίγο πριν κατηγορήσουν επίσημα το Ιράν για παραβίαση της συμφωνίας για τα πυρηνικά.

Σχολιάζοντας τις αποκαλύψεις της Washington Post ότι η κυβέρνηση Τραμπ απείλησε με επιβολή δασμών 25% στην εισαγωγή αυτοκινήτων από τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία αν αρνηθούν να καταδικάσουν τις ενέργειες της Τεχεράνης, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε ότι οι τρεις χώρες της Ε.Ε. ξεπούλησαν τα απομεινάρια της πυρηνικής συμφωνίας για να αποφύγουν την τιμωρία.

​Το σχόλιο του Ζαρίφ έρχεται εν μέσω απειλών Τραμπ για επιβολή 25% δασμών σε ξένα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που εισάγονται από την Ε.Ε., επικαλούμενος υποτιθέμενες απειλές στην εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ