Ο Κορωνοιός, το πρόσχημα και η ευκαιρία της Νεοφιλελεύθερης εφόρμησης κατα της κοινωνίας

0
259

         Μίλτος Σακελλάρης

Πέρασε ένας χρόνος από την αρχή της «πανδημίας» και ο πλανήτης ταλανίζεται ακόμη δίνοντας τη μάχη με τον «αόρατο εχθρό». Έναν αόρατο εχθρό που σύμφωνα με τους «ειδικούς» έχει φέρει μαζί του πολλές στολές παραλλαγής. Αγγλική και βραζιλιάνικη μετάλλαξη του ιού και  τώρα τελευταία μια καινούρια μετάλλαξη από Αφρική μεριά. Νέα μέτρα, σκληρότερος εγκλεισμός, απαγόρευση της κυκλοφορίας με το μάτι του Μεγάλου Αδελφού να παρακολουθεί τους πάντες και τα πάντα στην καταστροφή της οικονομίας για τα μικρά και τα μεσαία στρώματα και τη φτωχοποίηση χιλιάδων εργαζόμενων.

Σκληρός εγκλεισμός στη δυτική Αττική, απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 6μ.μ., απαγόρευση μετακίνησης εκτός δήμων με ταυτόχρονη βέβαια μετακίνηση από όλα τα μέρη της Αθήνας των χιλιάδων εργαζομένων στις βιομηχανίες της Ελευσίνας, του Ασπρόπυργου και της Μάνδρας. Κλειστά τα πανεπιστήμια και τα σχολεία με τους μαθητές και φοιτητές να κινδυνεύουν να πάθουν σκολίωση με τόσες ώρες μπροστά σε ένα κομπιούτερ για να κάνουν δήθεν μάθημα. Ανοίγουν δεν ανοίγουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανάλογα με το αν η Κεραμέως οσμίζεται καταλήψεις ή όχι ενάντια στο φασιστικό νόμο έκτρωμα για την παιδεία.

Η αγορά, σύμφωνα με τον Μητσοτάκη, θα κάνει υποχρεωτικό το ανύπαρκτο εμβόλιο. Χρήμα με το τσουβάλι στις εταιρίες, νομική ασυλία επίσης, το τρίτο στάδιο δοκιμών απευθείας στον κόσμο με ότι συνέπειες , που παραμένουν άγνωστες, και ξαφνικά προέκυψε πρόβλημα παραγωγής. Οι εταιρίες εκβιάζουν για περισσότερα κέρδη και οι  κυβερνήσεις σιωπούν. Καμιά πρωτοβουλία από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για συμφωνία αγοράς άλλων εμβολίων (ρώσικο, κινέζικο). Ούτε κουβέντα, βέβαια, για φάρμακα τα οποία υπάρχουν για τα οποία οι πραγματικοί ειδικοί φωνάζουν από τον περασμένο Μάρτη. Στα σκουπίδια το πρωτόκολλο διακοσίων γιατρών από την Ιταλία που θεραπεύουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τον ιό με νοσηλεία στο σπίτι. Και φυσικά αδιανόητη η σκέψη να δοθεί η πατέντα των εμβολίων στην παγκόσμια κοινωνία για μαζική παραγωγή, γιατί έτσι θίγονται τα ιερά και τα όσια της ελεύθερης αγοράς.  Ούτε λόγος, βέβαια, για ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς και νοσοκόμους, για δημιουργία πραγματικής πρωτοβάθμιας φροντίδας και πρόληψης. Προτεραιότητα, φυσικά, οι μαζικές προσλήψεις στην αστυνομία, να και κάτι χρήσιμο που έκανε ο Κικίλιας με τα 1200 κέντρα εμβολιασμού που τώρα άνετα μπορούν να μετατραπούν σε αστυνομικά τμήματα.

Τα πάντα στην κοινωνία σε ακινησία, παγωνιά παντού. Παντού; ΟΧΙ. Ευτυχώς το υπουργικό συμβούλιο ακούραστα και ηρωικά συνεχίζει το κυβερνητικό έργο. Ενενήντα νομοθετήματα περιμένουν στη σειρά για να γίνουν νόμοι. Το είπε, άλλωστε, και ο Μητσοτάκης ότι η κυβέρνηση έχει δύο προτεραιότητες, την πανδημία και τις μεταρρυθμίσεις. Όλες οι ακραίες νεοφιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις γινονται πράξη χωρίς διαβούλευση και χωρίς ουσιαστική λειτουργία της βουλής.

Η ακροδεξιά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δημιουργεί μία μετά κορονοϊό πραγματικότητα όπου τίποτε δε θα είναι πια το ίδιο. Σε συνθήκες πανδημίας ζούμε ένα ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ που στοχεύει άμεσα στη φτωχοποίηση του λαού, στη μετατροπή της εργασίας σε δουλεία, στην καταστροφή μικρών και μεσαίων στρωμάτων με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη συγκεντρωποίηση κεφαλαίου, στην κατάργηση της ουσίας της δημοκρατίας, και στη εγκαθίδρυση ενός αστυνομικού υγειονομικού κράτους. Η κυβέρνηση αυτή είναι επικίνδυνη για τον λαό και τη χώρα. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΧΘΕΣ.

Κι εδώ αναδεικνύονται οι ευθύνες όλων μας συλλογικές και ατομικές. Είχα γράψει σε ένα προηγούμενο άρθρο ότι όποιος κάνει αντιπολίτευση στον Μητσοτάκη στη βάση της πανδημίας, τότε λύνει τα χέρια της κυβέρνησης και κερδισμένος θα είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο λαός χαμένος. Αντίσταση στην κυβέρνηση με τα πρωτόκολλα των «ειδικών» δεν μπορεί να γίνει. Σήμερα, που η ανάγκη οργάνωσης της κοινωνίας σε ένα μεγάλο αντινεοφιλελεύθερο, προοδευτικό, δημοκρατικό πατριωτικό μέτωπο είναι αναγκαίο όσο ποτέ πρέπει να σπάσουμε τη συνομωσία της «πανδημίας».

Δε συνηθίζεται στα κείμενα να χρησιμοποιούμε αριθμούς, όμως είμαι υποχρεωμένος να το κάνω, για να αποδείξω ακριβώς γιατί μιλώ για συνομωσία της «πανδημίας». Μας λένε, λοιπόν, ότι έχουμε να κάνουμε με έναν φονικό ιό που σχεδόν μεταδίδεται με την ταχύτητα τους φωτός. Για να δούμε, λοιπόν, τα στοιχεία στην Ελλάδα και στον κόσμο μετά από ένα χρόνο «πανδημίας». Έχουμε και λέμε, λοιπόν, για την Ελλάδα: έχουν γίνει 4.100.000 τεστ, έχουν καταγραφεί 154.000 κρούσματα και 5.724 θάνατοι με ή από κορονοϊό (αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Σε ένα χρόνο, λοιπόν, με έναν ιό που διαδίδεται ταχύτατα έχουν μολυνθεί το 3,8% του πληθυσμού. Οι δε θάνατοι, ενώ είναι το 3,7% στα καταγεγραμμένα κρούσματα, πέφτουν στο 0,05% στο γενικό πληθυσμό. Ας δούμε τώρα και την παγκόσμια εικόνα: έχουμε 100.000.000 κρούσματα και 2.000.000 θανάτους, δηλαδή έχει μολυνθεί το 1,5% του παγκόσμιου πληθυσμού, οι δε θάνατοι , ενώ είναι το 2,1% στα καταγεγραμμένα κρούσματα, στο γενικό πληθυσμό πέφτουν στο 0,03%. Αυτή είναι η εικόνα της «πανδημίας» σε Ελλάδα και τον κόσμο σε απλά μαθηματικά. Υπάρχει, βέβαια, και ο αντίλογος ότι αυτό οφείλεται στον εγκλεισμό και τις μάσκες. Μάσκες με σχεδιάκια που τις κάνανε μόδα και που αποδείχτηκαν άχρηστες και εγκλεισμός με όλες τις βιομηχανίες και μεγάλες εταιρίες να δουλεύουν με σαρδελοποίηση στα αστικά μέσα μεταφοράς, με τα γηροκομεία αφύλαχτα δεν εμποδίζεται ο ιός.

Ένα δεύτερο στοιχείο που νομίζω ότι είναι απαραίτητο για να αντιληφθούμε τη συνομωσία της «πανδημίας» είναι οι θάνατοι. Γινόμαστε λίγο μακάβριοι, είναι απαραίτητο όμως για να μπορέσουμε να δούμε με τα μάτια της λογικής. Τα στοιχεία αφορούν τη χώρα μας και έχει να κάνει με τον αριθμό των θανάτων τα τελευταία χρόνια. Να θυμηθούμε ότι το σύνθημα της κυβέρνησης και των «ειδικών» είναι πως ότι κάνουν το κάνουν για να σώσουν τις ζωές μας.

Το 2015, λοιπόν, είχαμε 121.210 θανάτους.

Το 2016,  118.792.

Το 2017,  124.000.

Το 2018,  120.217.

Το 2019,  125.830.

Το 2020,  106.322 μέχρι αρχές Δεκέμβρη.

Τα στοιχεία είναι της ΕΛΣΤΑΤ και μπορεί ο καθένας να τα επιβεβαιώσει στο διαδίκτυο. Για τη δικιά μου λογική, λοιπόν, τα στοιχεία αυτά αμφισβητούν και τη μεταδοτικότητα και τη φονικότητα του ιού. Ας συγκρίνουμε αυτά τα στοιχεία με την προπαγάνδα, την τρομολαγνεία, τους καθημερινούς επικήδειους των καναλιών και τότε θα δούμε καθαρά τη συνομωσία της «πανδημίας» για ένα πράγματι υπαρκτό κορονοϊό.

Μια συνομωσία που στόχο έχει, μέσα από την καταστροφή της οικονομίας, και αποτελέσματα πολέμου χωρίς πόλεμο και το σύστημά τους να βγει αλώβητο, μιας και για όλα φταίει η «πανδημία», αλλά και να δημιουργήσουνε τους όρους για μια επανεκκίνηση του καπιταλισμού προς την κόλαση της νεοφιλελεύθερης παγκοσμιοποίησης. Ο νεοφιλευθερισμός εκμεταλλεύεται την ευκαιρία της «πανδημίας» δίνοντας το τελειωτικό χτύπημα στις παλιές αξίες του ίδιου του καπιταλισμού, της ίδιας της αστικής τάξης. Ο καπιταλισμός απελευθέρωσε την εργατική τάξη και όλους τους εργαζόμενους δίνοντας τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν την ενοικίαση της εργατικής τους δύναμης. Έσπασε τα δεσμά της φεουδαρχίας με τη δημιουργία των κρατών εθνών και την εγκαθίδρυση της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.

Η νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση αμφισβητεί τη ζωντανή εργασία και επαναφέρει νεοφεουδαρχικές σχέσεις παραγωγής. Καταργεί όχι την ατομική αλλά την προσωπική ιδιοκτησία γιατί ο δούλος για να είναι δούλος δεν πρέπει να έχει τίποτα δικό του. Καταργεί τη δημοκρατία και τα αδύναμα και εξαρτημένα κράτη έθνη με όργανα ιμπεριαλιστικής ολοκλήρωσης τύπου Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν μέσω «πανδημίας», λοιπόν, το αντίπαλο στρατόπεδο εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του δόθηκε. ΕΜΕΙΣ;

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ