Ο Ντάισελμπλουμ εγκαταλείπει την πολιτική σκηνή της Ολλανδίας

0
4

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ θα εγκαταλείψει την πολιτική όταν θα αναλάβει καθήκοντα η νέα κυβέρνηση, σε περίπου δύο εβδομάδες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Volkskrant.

Η εφημερίδα επικαλείται επιστολή που ο Ολλανδός πολιτικός έστειλε στην πρόεδρο της ολλανδικής Βουλής και στην οποία ο ίδιος αναφέρει ότι δεν διαθέτει πλέον τη δυναμική που απαιτείται για να παραμείνει στο κοινοβούλιο ως μέλος του κόμματος των Εργατικών για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Σημειώνει επίσης ότι οι «Εργατικοί στις τελευταίες εκλογές πλήρωσαν το τίμημα των σκληρών μέτρων λιτότητας που ο ίδιος πέρασε για να βοηθήσει την ολλανδική οικονομία να ανακάμψει».

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο Ντάισελμπλουμ θα παραιτηθεί από τη θέση του επικεφαλής του Eurogroup με τη λήξη της θητείας του τον Ιανουάριο.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ έχει προεδρεύσει συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης από το 2013 αλλά αναγκάζεται να παραιτηθεί καθώς το κόμμα στο οποίο ανήκει υπέστη μεγάλο πλήγμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές κατρακυλώντας από τις 38 στις 9 έδρες.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις ηγέτες των κομμάτων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης συνασπισμού στην Ολλανδία κατέληξαν σε συμφωνία έπειτα από συζητήσεις 208 ημερών.

«Εχει εξευρεθεί συμφωνία στις διαπραγματεύσεις», δήλωσε, «πολύ ικανοποιημένος», ο απερχόμενος πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε κατά την έξοδό του από μια τελευταία συνάντηση που είχαν στη Χάγη οι ηγέτες των κομμάτων αυτών, επτά μήνες μετά τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών.

ΠΗΓΗ:REUTERS-kathimerini.gr

Νίκος Σίμος

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
Χωρίς αξιολόγηση ακόμα

Αξιολογήστε την ανάρτηση

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here