Ο Πούτιν θέλει μια διευρυμένη G7 με Κίνα, Ινδία και Τουρκία Ο πρόεδρος της Ρωσίας τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος της «ομάδας των ισχυρών» στην Ασία

0
5

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε κατά την διάρκεια του διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Ανατολής, που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ, ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει μια σύνοδο της G7/G8, και θα καλωσόριζε ένα ευρύτερο σχήμα με τη συμμετοχή της Κίνας, της Ινδίας και της Τουρκίας.

Ο Ρώσος πρόεδροςδήλωσε επίσης ότι δεν θα μπορούσε να φανταστεί έναν διεθνή οργανισμό χωρίς την συμμετοχή της Κίνας και της Ινδίας, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ζήτημα της προσθήκης της Ρωσίας στο σχήμα της G7 συζητήθηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιαπωνικού υπουργείου Εξωτερικών Τακέσι Οσούγκα μετά το τέλος της συνάντησης των δύο ηγετών.

«Όσον αφορά τα διεθνή ζητήματα, οι δύο ηγέτες συζήτησαν την κατάσταση που διαμορφώνεται γύρω από το Ιράν, καθώς και το ζήτημα για το ενδεχόμενο της επιστροφής (της Ρωσίας) στο σχήμα των ‘οκτώ’ (G8)» δήλωσε ο Οσούγκα.

 

newsbeast.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ