Ο Πούτιν θωρακίζει τη Ρωσία εν μέσω του κορονοϊού: Τα μέτρα για επιχειρήσεις και εργαζόμενους

0
15
sputniknews.gr

Την ώρα που ο κορονοϊός εξαπλώνεται ραγδαία σε πολλές χώρες του κόσμου, ο Βλαντίμιρ Πούτιν λαμβάνει γενναία μέτρα για την στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων της Ρωσίας.

Στις 8 Απριλίου, ο Πούτιν απηύθυνε διάγγελμα προς τον ρωσικό λαό και ανακοίνωσε νέα μέτρα για την υποστήριξη των επιχειρήσεων και των πολιτών σε μια προσπάθεια αναχαίτισης των επιπτώσεων του κορονοϊού στη χώρα.

Ο Πούτιν αρχικά ευχαρίστησε τους πολίτες και το ιατρικό προσωπικό, αλλά και τους εθελοντές, για την υπεύθυνη στάση τους και τη βοήθειά τους.

«Εκφράζω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε όλους σας χωρίς εξαίρεση, ιδιαίτερα τους εθελοντές, άτομα που φροντίζουν (τους άλλους) και όλους τους πολίτες που αισθάνονται προσωπικά υπεύθυνοι για την καταπολέμηση της επιδημίας και έχουν συμμορφωθεί με συστάσεις των αρχών και των γιατρών», δήλωσε.

Η Ρωσία αντιμετωπίζει και αυτή με τη σειρά της την κρίση που έχει ξεσπάσει παγκοσμίως λόγω του κορονοϊού, ωστόσο το πρόβλημα δείχνει να μην είναι τόσο εκτενές όσο σε χώρες όπως η Ιταλία και οι ΗΠΑ, που, μάλιστα, δέχτηκαν και τη βοήθειά της, με τον Ρώσο ηγέτη να λαμβάνει δραστικά μέτρα για την προστασία της χώρας του.

Οικονομική ενίσχυση στους ανέργους

Η ρωσική κυβέρνηση θα επεκτείνει τη βοήθειά της σε ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους εν μέσω της πανδημίας, παρέχοντάς τους μια εφάπαξ πληρωμή περίπου 480 ευρώ.

Επιπλέον, όσοι υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας μετά την 1η Μαρτίου, θα λάβουν περίπου 160 ευρώ το μήνα, ένα μέτρο που θα διατηρηθεί μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

Ακόμη, στις οικογένειες με παιδιά όπου οι γονείς έμειναν άνεργοι, θα λαμβάνουν επίσης επίδομα περίπου 40 ευρώ ανά παιδί για τους επόμενους τρεις μήνες ανεξάρτητα από το προηγούμενο εισόδημά τους.

Στήριξη του ιατρικού προσωπικού

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, εξήρε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλει και το ιατρικό προσωπικό της χώρας, που βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» της μάχης κατά του COVID-19, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη ζωή τους.

Έτσι, ο κ. Πούτιν διέταξε πως γιατροί και νοσηλευτές θα λάβουν κοινωνική ασφάλιση παρόμοια με εκείνη που παρέχεται στο ρωσικό στρατό, χωρίς ωστόσο να έχουν δοθεί ακόμη οι περισσότερες λεπτομέρειες.

Επίσης, με απόφαση του Ρώσου προέδρου, οι νοσοκομειακοί γιατροί θα λάβουν επιπλέον 967 ευρώ το μήνα, οι νοσηλευτές θα δουν μια αύξηση της τάξεως των 610 ευρώ, ενώ τραυματιοφορείς και οδηγοί ασθενοφόρων, θα πάρουν 304 ευρώ επιπλέον.

Μέτρα για την υποστήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων

Ακόμη, ο Ρώσος πρόεδρος ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων για την υποστήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται οικονομικά.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει παράταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις για τις πληρωμές των φόρων.

«Ενώ εφαρμόζουμε μέτρα για καταπολέμηση της επιδημίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι εξίσου σημαντικό να διατηρήσουμε τώρα τις θέσεις εργασίας και τα εισοδήματα των πολιτών, μια κοινή προτεραιότητα για την κυβέρνηση, τις περιφέρειες και τις επιχειρήσεις», είχε σημειώσει στο διάγγελμά του, ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν σήμερα σε τηλεδιάσκεψη με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους και περιφερειακούς διοικητές, υποστήριξε παράλληλα πως οι μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά για να μην διαταραχθεί η οικονομία της χώρας.«Επαναλαμβάνω, πως αυτό πρέπει να γίνει προσεκτικά και με ακρίβεια, παρακολουθώντας προσεκτικά την κατάσταση με το COVID-19» και ανέθεσε στην κυβέρνηση και την ρωσική Κεντρική Τράπεζα να αναπτύξουν ένα πρόγραμμα πρόσθετων μέτρων στήριξης για τις επιχειρήσεις τις επόμενες πέντε ημέρες.

«Η κυβέρνηση της Ρωσίας μαζί με την Κεντρική Τράπεζα, πρέπει να προετοιμάσει ένα πρόγραμμα πρόσθετης υποστήριξης προς τις επιχειρήσεις μέσα σε πέντε ημέρες. Θα πρέπει να επιτρέπει στις εταιρείες να κρατούν τους υπαλλήλους τους και να είναι σε θέση να πληρώνουν τους μισθούς τους», κατέληξε ο Ρώσος ηγέτης.

 

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ