Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος χωρίς υποκείμενα νοσήματα στη ΜΕΘ του Παπανικολάου – Ισραήλ: Το 66% των βαριά νοσούντων έχουν κάνει Pfizer Ομολογία από τον Διευθυντή της ΜΕΘ

0
29

«Ο πρώτος πλήρως εμβολιασμένος παλεύει για την ζωή του στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου» σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ , Νίκο Καπραβέλο.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, πρόκειται για έναν 70χρονο ασθενή χωρίς υποκείμενα νοσήματα ο οποίος είναι σε κρίσιμη κατάσταση με βαριά πνευμονία.

Όπως ξεκαθαρίζει ο κ. Καπραβέλος το πρώτο αυτό περιστατικό δεν είναι αρκετό ώστε να προκύψουν συμπεράσματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, όπως επίσης δεν έχουν βγει οι εξετάσεις του σχετικά με το αν νοσεί από την μετάλλαξη «Δέλτα».

Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι είναι ιδιαίτερα ανήσυχος για τη μεγάλη μετάδοση του ιού στην κοινότητα και ανησυχεί ακόμα περισσότερο όταν θα αρχίσουν να μολύνονται – μετά τους νέους – οι συμπολίτες μας ηλικίας άνω των 50 και οι ανεμβολίαστοι.

«Αυτή τη στιγμή ζούμε μια επιδημία κρουσμάτων η οποία δεν μεταφράζεται σε νοσηλείες και διασωληνωμένους αφού νοσούν κυρίως νέοι άνθρωποι και εμβολιασμένοι. Όμως αν συνεχίσουμε έτσι τότε υπάρχει μεγάλος κίνδυνος. Θα νοσήσουν περισσότεροι σε αυτό το τέταρτο κύμα και θα πεθάνουν περισσότεροι», υπογράμμισε ο κ. Καπραβέλος.

Δείτε στο βίντεο τι λένε οι Καπαραβέλος και Εξαδάκτυλος για το θέμα αυτό

Ισραήλ: Το 66% των βαριά νοσούντων και το 53% των κρουσμάτων ήταν πλήρως εμβολιασμένα

Αρχίζει να προβληματίζει η κατάσταση στο Ισραήλ, το πιο εμβολιασμένο κράτος στον κόσμο, καθώς σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης… καταγράφεται επιδείνωση των βαριά ασθενών και το πιο ενδιαφέρον το 66% των βαριά νοσούντων ήταν πλήρως εμβολιασμένοι.

Μόνο στην Ελλάδα το 90% των νοσούντων είναι ανεμβολίαστοι, αλλά όπως αναφέρουν οι επιστήμονες… σε όλο τον κόσμο, οι εμβολιασμένοι ασθενείς συνεχίζουν να νοσούν.

Τα νέα στοιχεία

Περίπου 2.112 άτομα βρέθηκαν θετικά με Covid 19 στις 26 Ιουλίου 2021 όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ, σημειώνοντας την υψηλότερη αύξηση από τον Μάρτιο 2021.

Στις 26 Ιουλίου ωστόσο, εκτινάχθηκαν τα tests που έφθασαν τα 95.000.

Το ποσοστό όσων ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί στον Covid 19 ήταν 2,3%, σημειώνοντας επίσης αύξηση από τις προηγούμενες ημέρες.

Στις 25 Ιουλίου είχαν καταγραφεί περίπου 1.400 κρούσματα, αλλά ο αριθμός των tests ήταν χαμηλότερος (περίπου 72.000).

Επιπλέον, ο αριθμός των σοβαρά ασθενών αυξήθηκε σε 138, σε σύγκριση με τους 97 στις 25 Ιουλίου.

Ο αριθμός των βαριά νοσούντων υπερδιπλασιάστηκε σε μια εβδομάδα.

Το ποσοστό αναπαραγωγής, ή το R – το οποίο μετρά τον αριθμό των ατόμων που μολύνει κάθε φορέας του Covid-19 κατά μέσο όρο – συνέχισε να είναι πάνω από 1, δείχνοντας ότι η επιδημία εξακολουθεί να μολύνει και να αυξάνεται (εάν το R ήταν χαμηλότερο από 1 θα έδειχνε ότι η ασθένεια υποχωρεί).

 

warnews247.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ