Ο Τσίπρας μεσ’ τον λαβύρινθό του

0
4

Λίγο Μάο και λίγο Μέρκελ. Μπόλικο Τράμπ κι άλλο τόσο Μαδούρο. Μια δόση Μαρξ κι άλλη μια δόση Ιερώνυμο. Μισή μεζούρα σοσιαλισμό κι άλλη μισή καπιταλισμό. Μια οκά ευρωπαϊσμό κι άλλη μια ευρωσκεπτικισμό. Δυο κιλά ολιγαρκούς αφθονίας κι άλλα δυο κιλά κοτεράτες διακοπές. Μισός Ανδρέας Παπανδρέου και μισός Νίκος Ζαχαριάδης. Θαυμάστε τον.

Και με τα θύματα στο Μάτι και με την Δούρου. Και εναντίον της διαπλοκής και με τον Κόκκαλη στο ψηφοδέλτιο του. Και με την ελληνική Μακεδονία και με τον Ζάεφ. Και εναντίον του ρουσφετιού και με τον διορισμό χιλιάδων απ’ το παράθυρο. Και με την δημοσιονομική πειθαρχία και με τις προεκλογικές παροχές. Και εναντίον της ακροδεξιάς και υπέρ της συγκυβέρνησης με την ελληνική εκδοχή της. Δοξάστε τον.

Και με το ηθικό πλεονέκτημα και με την εξαγορά βουλευτών. Και με την εντιμότητα και με τους Καλογριτσο-Πετσίτες. Και με την γάτα των Ιμαλαΐων και με την πολιτική διαφάνεια. Και με τον Βαρουφάκη και με τον Σόιμπλε. Και με τις παρελάσεις και με την διάλυση των παρελάσεων. Και εναντίον των πλεονασμάτων και υπέρ των υπέρ-πλεονασμάτων. Και με το βλέμμα του στο τεχνολογικό μέλλον μας και με τον Θύμιο στο πλάι του. Επευφημήστε τον.

Και με τον ΠΆΝΟ Λάμπρου και με την Έλενα Κουντουρά. Και με τον Άρη Βελουχιώτη και με τον Τέρενς Κουίκ. Και με την περήφανη ελληνική εξωτερική πολιτική και με τους Τούρκους στην υφαλοκρηπίδα μας. Και με τον Κοτζιά και με τον Καμένο όταν σουρομαδιούνται. Και εναντίον των ελίτ και με τις Παναγοπουλο-Γιάννες στα επιτελεία του. Και εναντίον των δανειστών και υπέρ του κλειστού λογαριασμού για να μην χάσουν τα λεφτά τους. Και εναντίον κάθε σκοτεινής δραστηριότητας και ο μεγαλύτερος εργοδότης τρολς στην χώρα. Λατρέψτε τον.

Και καταστροφικό το ΠΑΣΟΚ και περιζήτητο το γεφυρο-ΠΑΣΟΚ. Και καταραμένη η Δεξιά και επίσημη αγαπημένη του η Καραμανλοδεξιά. Και κατάπτυστος ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και μόνιμο αποκούμπι των υπουργών του. Και με το «δεν πληρώνω» και με τους πλειστηριασμούς. Και εναντίον των διοδίων και με τον τετραπλασιασμό τους μέσα σε τέσσερα χρόνια. Και με την ισοπέδωση της μεσαίας τάξης και με το προεκλογικό κανάκεμα της. Και πάνω στα τρακτέρ των αγροτών και με τους εισαγγελείς που τους διώκουν για τα μπλόκα. Χιλιοτραγουδήστε τον.

Και με τους μπαχαλάκηδες και με την μηδενική ανοχή. Και ανίκανος να κάνει ένα έργο και εγκαίνια κάθε δεύτερη βδομάδα σ’ αυτά που βρήκε. Και εναντίον του ιμπεριαλισμού και υπέρ της μετατροπής της χώρας σε μια απέραντη αμερικάνικη βάση. Και με την ποίηση του Μπρεχτ και με τις βρισιές του Πολάκη. Και διανοητής της αριστεράς και στουρνάρι που μπερδεύει το «διάφανος» με το «διάτρητος». Και περήφανος για τις τηλεθεάσεις του και εναντίον της τηλεοπτικής μετα-δημοκρατίας. Και υπερασπιστής της περηφάνιας του απλού ανθρώπου και Μαυρογιαλούρος που του κουνάει ξεδιάντροπα το φακελάκι με το τρακοσάρι πάνω απ’ την κάλπη. Ψηφίστε τον.

Κυρίες και κύριοι, θαυμάστε τον πρωθυπουργό μας και όσους γύρω του κατάντησαν εικόνα και ομοίωση του. Και δώστε του την ευκαιρία να συνεχίσει το έργο του. Αλλά κυρίως επιβραβεύσετε την συνέπεια του.

 

liberal.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ