Πάνω από 10.000 συλλήψεις διαδηλωτών στις ΗΠΑ

0
4
Chris Granger/The Advocate via AP

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι συνελήφθησαν στις διαμαρτυρίες για τον ρατσισμό και την αστυνομική βαρβαρότητα μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, σύμφωνα με τον απολογισμό του Associated Press για τις γνωστές συλλήψεις στις ΗΠΑ.

Ο αριθμός αυξάνεται κατά εκατοντάδες κάθε μέρα, καθώς οι διαδηλωτές εδώ και οκτών ημέρες αψηφούν τις απαγορεύσεις και ξεχύνονται στους δρόμους.

Περίπου το 1/4 των συλλήψεων σε εθνικό επίπεδο καταγράφεται στο Λος Άντζελες, ενώ ακολουθούν η Νέα Υόρκη, το Ντάλας και η Φιλαδέλφεια. Πολλές απ’ τις συλλήψεις έγιναν για μικροαδικήματα όπως παραβιάσεις της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, ενώ εκατοντάδες συνελήφθησαν με κατηγορίες για διάρρηξη και λεηλασία.

Αρκετοί πολιτικοί ισχυρίστηκαν ότι η πλειοψηφία των διαδηλωτών ήταν από άλλες περιοχές αλλά τα στοιχεία από τις συλλήψεις στη Μινεάπολη κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δείχνουν κάτι άλλο. Σε διάστημα σχεδόν 24 ωρών από το βράδυ του Σαββάτου έως το απόγευμα της Κυριακής, 41 από τα 52 άτομα που συνελήφθησαν στο περιθώριο διαμαρτυριών είχαν άδεια οδήγησης εκδοθείσα στη Μινεσότα.

Στην Ουάσιγκτον, το 86% των περισσότερων από 400 ατόμων που συνελήφθησαν την το χθες το απόγευμα ήταν από Ουάσιγκτον, Μέριλαντ και Βιρτζίνια.

Δεν είναι γνωστό πόσα από τα άτομα που συνελήφθησαν, τέθηκαν υπό κράτηση.

Στο Λος Άντζελες, μια διαδικτυακή εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 2 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει περίπου 2.700 άτομα που συνελήφθησαν σε διαδηλώσεις από τότε που δολοφονήθηκε ο Φλόιντ.

Η Κάθ Ρότζερς, εκτελεστική διευθύντρια του γραφείου του Εθνικού Δικηγορικού Συνδικάτου στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι εξεπλάγη από τον τεράστιο αριθμό συλλήψεων σε αυτήν την πόλη.

Το γραφείο καλεί τους συλληφθέντες να έρθουν σε επαφή, ώστε να τύχουν νομικής υπεράσπισης. Μέχρι στιγμής, έχουν έρθει σε επαφή με περίπου 400 άτομα, είπε.

 

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ