Παγώνη: Τρεις παράγοντες θα κρίνουν αν θα επιβληθεί lockdown στην Αττική

0
16

«Mε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική» δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, η οποία αναφέρθηκε και στους παράγοντες που θα κρίνουν εάν θα ληφθεί τέτοια απόφαση.

Τρεις θα είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν το εάν τελικά θα επιβληθεί lockdown στην Αττική, σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη.

Να υπενθυμιστεί πως χθες, Πέμπτη, επιβεβαιώθηκαν στη χώρα συνολικά 359 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 212 στην Π.Ε. Αττικής.

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική» είπε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, και συμπλήρωσε πως «με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική».

Οι τρεις παράγοντες

Η κα Παγώνη, εν συνεχεία, αναφέρθηκε στους τρεις παράγοντες οι οποίοι θα κρίνουν το εάν τελικά θα ληφθεί η απόφαση για την επιβολή του lockdown.

Αυτοί είναι:

  • ο αριθμός κρουσμάτων,
  • ο αριθμός νοσηλευόμενων,
  • ο αριθμός διασωληνωμένων.

Όπως δήλωσε, εάν αυτά τα νούμερα συνεχίζουν να ανεβαίνουν, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και θα πρέπει να γίνει άμεση λήψη μέτρων.

Σχέδιο για τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία

Παράλληλα, η κ. Παγώνη είπε πως παρότι η οικονομία δεν αντέχει άλλη μία καραντίνα, ωστόσο η υγεία των πολιτών είναι αυτή που προηγείται για να μπορέσουμε να αποφύγουμε εικόνες Ιταλίας, Αγγλίας…

Επειδή τα πράγματα δεν είναι καλά, υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορονοϊό και άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ, γνωστοποίησε.

Εστίες υπερμετάδοσης τα λεωφορεία

Επανέλαβε ότι χαλαρώσαμε μετά την καραντίνα και σημείωσε πως τα λεωφορεία είναι εστίες υπερμετάδοσης.

Ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν απομονώθηκαν κατά την επιστροφή τους, δήλωσε, επίσης, αναφέροντας πως αποτελεί, κι αυτός, ένας λόγος για τον σημερινό τριψήφιο αριθμό.

Σχολεία

«Κατά την άποψή μου οι καθηγητές και οι δάσκαλοι θα έπρεπε να κάνουν το τεστ πριν πάνε επειδή είναι και μεγαλύτερης ηλικίας» δήλωσε σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Ολοκληρώνοντας, ζήτησε από όποιον έχει αδιαθεσία ή πυρετό να μένει στο σπίτι του.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ