Πανελλήνιες 2020: «Μείωση ύλης το πιθανότερο σενάριο – Στόχος να μείνουμε κοντά στις ημερομηνίες»

0
5
sputniknews.gr

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην ύλη για τις Πανελλήνιες 2020, στις ημερομηνίες που θα διεξαχθούν καθώς και στο πότε θα ανοίξουν τα σχολεία που έκλεισαν λόγω κορονοϊού.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τη Νίκη Κεραμέως είναι οι Πανελλήνιες 2020 να διεξαχθούν κοντά στις ημερομηνίες που διεξάγονται κάθε χρόνο, ωστόσο, αναμένεται «το σήμα των ειδικών» για να οριστούν.

Σύμφωνα με την ίδια η μείωση της ύλης για τις Πανελλήνιες είναι το πιθανότερο αυτή τη στιγμή.

«Περιμένουμε κάποια δεδομένα από τους ειδικούς για να μπορούμε να δώσουμε ξεκάθαρες οδηγίες» διευκρίνισε και διαβεβαίωσε ότι θα δοθούν ξεκάθαρες οδηγίες για το πως θα καλυφθεί η ύλη σε όλες τις τάξεις.

Σχετικά με την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα υπογράμμισε την κρισιμότητα του Απριλίου και την ανάγκη πειθαρχίας στις οδηγίες, ενώ σημείωσε ότι «πάμε πολύ καλά και οι προβλέψεις είναι συγκρατημένα αισιόδοξες».

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 αναφέρθηκε και στο φλέγον ζήτημα για το πότε θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία τονίζοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συζήτηση το κλείσιμο να παραταθεί και μετά το Πάσχα, ωστόσο, και σε αυτό το ζήτημα αναμένεται καθοδήγηση των ειδικών για το αν και πόσο θα παραταθεί το κλείσιμο.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυξάνεται συνεχώς η συμμετοχή στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ ανέφερε ότι από την Τετάρτη θα είναι χωρίς χρέωση οι ψηφιακές πλατφόρμες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ