Παπαδημητρίου για νερό: Θα φανεί ότι είχα δίκιο – Πολάκης: Είσαι λαγός σε διατεταγμένη υπηρεσία

0
12

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου διέψευσε ότι η δήλωσή του ήταν έμμεση προαναγγελία αύξησης της τιμής του νερού και είπε πως «η τιμή της ΕΥΔΑΠ είναι καλή, δεν υπάρχει λόγος να ανέβει».

«Πιστεύω ότι σε πολλές περιπτώσεις, όχι στην ΕΥΔΑΠ ή την ΕΥΑΘ, υπάρχει πρόβλημα, τιμολογείται το νερό πολύ χαμηλά, με αποτέλεσμα να υπάρχει σπατάλη» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, με αφορμή τις αντιδράσεις που προκάλεσε δήλωσή του για την τιμολόγηση του νερού.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ant1news.gr, ο κ. Παπαδημητρίου είπε ότι τον ενοχλεί «όταν παίρνεις μία φρασούλα από μία συζήτηση και τη δίνεις από δω και από εκεί» και σημείωσε ότι η σχετική αναφορά του περί «απαράδεκτα φθηνού» νερού έγινε στο πλαίσιο συζήτησης στην υποεπιτροπή Υδάτινων Πόρων της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής. «Πρέπει να μάθουμε να συζητάμε» τόνισε.

Είπε επίσης ότι, όταν λέμε νερό και τιμή, περιλαμβάνεται και η αποχέτευση και σημείωσε ότι η υπερκατανάλωση είναι αυτή που αυξάνει τον λογαριασμό. Πάντως, διέψευσε ότι η δήλωσή του ήταν έμμεση προαναγγελία αύξησης της τιμής του νερού και είπε πως «η τιμή της ΕΥΔΑΠ είναι καλή, δεν υπάρχει λόγος να τη σπρώξεις προς τα πάνω».

Σημείωσε ωστόσο ότι «έχουμε και ευρωπαϊκές υποχρεώσεις» αναφερόμενος στη σπατάλη των υδάτινων πόρων και πρόσθεσε πως, όταν θα συζητηθεί το θέμα, «θα φανεί γιατί είχα δίκιο όταν το είπα». Χαρακτήρισε, δε, «ανοησίες» τις αιτιάσεις ότι είναι «λαγός» για να αυξηθεί η τιμή του νερού.

Πυρά Πολάκη σε Παπαδημητρίου

Είχε προηγηθεί ανάρτηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος χαρακτήρισε «λαγό σε διατεταγμένη υπηρεσία» τον κ. Παπαδημητρίου.

«Από κάπου πρέπει να βγουν τα λεφτά των αφεντικών σου στα ΜΜΕ που στήριξαν με τοξική “δημοσιογραφία” την επαναφορά της ΝΔ και της διαπλοκής στην κυβέρνηση της χώρας» σημείωσε μέσω Facebook ο κ. Πολάκης.

«Δυστυχώς τσίμπησαν αρκετοί ,αλλά μ’ αυτά και μ’ αυτά σύντομα ο “μήνας του μέλιτος” θα εξελιχθεί σε πόνο καθαρτήριο και κόλαση για τα λαϊκά στρώματα» κατέληξε ο κ. Πολάκης.

Τι είχε πει ο Μπάμπης Παπαδημητρίου

Τη θέση ότι «το νερό είναι δυστυχώς απαράδεκτα φθηνό, η σπατάλη του εξωφρενική, η δε επεξεργασία του είναι σχεδόν σπάνια ακόμα και σε μικρές πόλεις» εξέφρασε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου σε υποεπιτροπή της Βουλής.

Αργότερα, σε διευκρινίσεις επί των δηλώσεών του για το νερό που προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημητρίου  τόνισε ότι δεν υπάρχει θέμα αύξησης της τιμής του νερού και έκανε λόγο για «πολιτική σπέκουλα».

ΣΥΡΙΖΑ: Η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό

Η δήλωσή του κ. Παπαδημητρίου προκάλεσε την αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που έσπευσε να επισημάνει ότι οι αναφορές του «προμηνύουν αρνητικές εξελίξεις».

«Μετά τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, η ΝΔ βάζει στο στόχαστρο ένα ακόμη δημόσιο αγαθό», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι το κυβερνών κόμμα «παντού βλέπει γύρω της νέα πεδία κερδοφορίας για τους λίγους, νέες επιβαρύνσεις για νοικοκυριά και επιχειρήσεις».

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ