Πηγές ρωσικού ΥΠΕΞ: Δεν είναι στην τρέχουσα ατζέντα η επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα

0
2

Ερωτηματικά τίθενται για το αν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα που ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο, καθώς πηγή του ρωσικού Υπουργείου ανέφερε ότι με δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να διεξαχθεί.

Η επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα δεν βρίσκεται στην τρέχουσα ατζέντα, ανέφερε υψηλόβαθμο στέλεχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έλαβε πρόσκληση να επισκεφθεί την Ελλάδα πριν αρκετούς μήνες και η επίσκεψη ήταν προγραμματισμένη για το φθινόπωρο. Ωστόσο, για την ώρα δεν διεξάγεται η προετοιμασία της» πρόσθεσε η πηγή.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεδομένης της υπάρχουσας κατάστασης δεν είναι σαφές για το πώς θα μπορούσε να διεξαχθεί η επίσκεψη.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η απέλαση των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα δε συνεισφέρει τίποτα θετικό στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Αθήνας.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς για το ζήτημα, στη συνέντευξη Τύπου, μετά από τη συνάντησή του με τον Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις, αλλά έχει την απαίτηση για σεβασμό της εθνικής κυριαρχίας της χώρας. «Όταν βλέπουμε περιστατικά που δεν κινούνται προς αυτήν την κατεύθυνση, παίρνουμε τα απαραίτητα μέτρα», ανέφερε.

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ