Πηγές ΣΥΡΙΖΑ για συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: Τα έδωσε όλα για να εισπράξει τελικά απαξίωση

0
6

Συνεχίζονται τα πυρά από την αντιπολίτευση για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Φιάσκο» για ακόμη μια φορά χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν χαρακτηριστικά πως ο κ. Μητσοτάκης «τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση».

Ακόμη σημειώνουν πως είχαν προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό να μην καταθέσει το νομοσχέδιο για αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ σε τέσσερις εγκαταστάσεις, όπως και έκανε πριν από την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Ο κ. Μητσοτάκης «σήμερα δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση. Θέτει δηλαδή τη χώρα στο στόχαστρο και σε διακινδύνευση, χωρίς κανένα λόγο» αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Η Κουμουνδούρου στηλιτεύει ακόμα την προθυμία του πρωθυπουργού για αγορά των αμερικανικών F35, σημειώνοντας πως η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό όπλο.

Παράλληλα, σημειώνουν πως ο πρωθυπουργός έδωσε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις ΗΠΑ για αναστολή των κινεζικών επενδύσεων για δίκτυα 5G, τις οποίες χαρακτηρίζουν «επενδύσεις επωφελείς για την ελληνική οικονομία».

Οι πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν ακόμα πως  «δε χρειάζεται συνεπώς να απορεί κανείς γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ απαξίωσε σήμερα με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα πρωθυπουργό», προσθέτοντας ότι «τα είχε πάρει όλα πριν καν τα ζητήσει» και πως «δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο να δώσει κάτι, ούτε καν σημασία στον Έλληνα πρωθυπουργό».

Τέλος, οι ίδιοι κύκλοι χαρακτηρίζουν τη συνάντηση «φιάσκο» και σχολιάζουν τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα «μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος» κάνουν λόγο για σιγή του Αμερικανού Προέδρου για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας.

«Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς, αφού δεν είπε ο Πρόεδρος Τραμπ τη λέξη Τουρκία, έστω να την πει ο Έλληνας πρωθυπουργός στις δηλώσεις του. Αλλά εις μάτην…”, καταλήγουν.

Υπενθυμίζεται πως η Νέα Δημοκρατία, μετά το επίσημο σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ είχε ευχηθεί «Good success» στην αντιπολιτευτική τακτική της Κουμουνδούρου.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ