Πλημμύρισαν σπίτια σε Θεσσαλονίκη και Μεσσηνία – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει η κακοκαιρία – Βίντεο

0
8

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία η οποία πλήττει αρχές περιοχές της χώρας. Κορυφώνεται την Πέμπτη η κακοκαιρία, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες.

Προβλήματα προκάλεσε η νεροποντή η οποία έπληξε περιοχές της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη. Σύμφωνα με το voria.gr, τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στη Χαλκηδόνα, όπου πλημμύρισαν δρόμοι.

Η οδική αρτηρία Κουφαλίων – Χαλκηδόνας έκλεισε προσωρινά, ενώ η πυροσβεστική σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ δέχθηκε περισσότερες από 40 κλήσεις για απάντληση υδάτων, καθώς πλημμύρισαν υπόγεια και άλλα σπίτια.

Νωρίτερα, είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, στο ύψος της Παλαιάς Πέλλας, λόγω συσσώρευσης φερτών υλικών.

Παράλληλα, στον νομό Κιλκίς σε ισχύ παραμένει η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων μεταξύ των οικισμών Άσπρος και Αξιοχώρι.

Απεγκλωβισμός οδηγού στη Μεσσηνία

Σημαντικά προβλήματα καταγράφηκαν και στη Μεσσηνία, κυρίως σε περιοχές του δήμου Καλαμάτας, αλλά και στην Οιχαλία.

Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, σπίτια πλημμύρισαν, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία σε τμήμα της παλαιάς Εθνικής Οδό Καλαμάτας – Τρίπολης.

Κατά το ίδιο μέσο, η πυροσβεστική παρενέβη προκειμένου να απεγκλωβιστεί οδηγός από χείμαρρο στο Σιάμου, καθώς και για απάντληση υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτι στην ευρύτερη περιοχή, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα χρειάστηκε να μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με το meteo.gr, 104 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν σε 3 ώρες στα Αρφαρά Μεσσηνίας.

Σοβαρά προβλήματα σε Ζάκυνθο – Εγκλωβίστηκαν άτομα στη Χαλκιδική

Από την κακοκαιρία το πρωί επλήγη και η Ζάκυνθος, όπου καταγράφηκαν ζημιές κυρίως στα χωριά Κερί, Μαριές, Κοιλιωμένο, Παντοκράτορα, Σκοινάρι, Βολίμες, ‘Αγιο Λέοντα, Αμπελόκηπους, Βασιλικό, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Προβλήματα κακοκαιρίας στη Ζάκυνθο
Προβλήματα κακοκαιρίας στη Ζάκυνθο
Στη Χαλκιδική, δύο γυναίκες χρειάστηκε να απεγκλωβιστούν με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, καθώς κάλυψε το όχημα τους νερό ενώ ήταν σε κίνηση σε γέφυρα στην επαρχιακή οδό από Τρίγλια για Νέα Πλάγια.

Καταιγίδες και λασποβροχές στην Αττική

Τα καιρικά φαινόμενα, σύμφωνα με το meteo.gr, θα ενταθούν από το απόγευμα της Πέμπτης από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Οι σχετικά συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, θα δημιουργήσουν και το φαινόμενο των λασποβροχών.

Τις βραδινές ώρες ισχυρά φαινόμενα αναμένονται στη Χαλκιδική, σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Νότιες Κυκλάδες, στη Δυτική Κρήτη και ενδεχομένως τοπικά στις Σποράδες.

Η Αττική θα πληγεί από σφοδρές βροχοπτώσεις από το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή καταιγίδες, φαινόμενα που το βράδυ θα ενταθούν.

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ