Πληροφορίες για κατάρριψη τουρκικού drone στη Λιβύη από τον LNA

0
3

Στην κατάρριψη ενός τουρκικού drone προχώρησε ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης εκτιμώντας πως η πτήση του παραβίαζε τους όρους κατάπαυσης του πυρός.

Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA) κατέρριψε ένα τουρκικό drone στο νότιο τμήμα της Τρίπολης και ανακοίνωσε πως θεωρεί τη δραστηριότητα του drone ως παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός της Λιβύης, δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA Αχμέντ Μισμαρί την Τετάρτη.

Η Τουρκία ενισχύει την παρουσία της στη Λιβύη, αναπτύσσοντας στρατεύματα για να στηρίξει τον αντίπαλο του LNA, την Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Άγκυρα θέλει να προστατέψει τον GNA από μια ενδεχόμενη ανατροπή του και να εκπαιδεύσει τις ένοπλες δυνάμεις της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και κάθε απειλής για την ασφάλεια της χώρας.

«Ο κυβερνήτης της δυτικής στρατιωτικής αίθουσας επιχειρήσεων, κ. Αλ Μαμπρούκ Αλ Γκαζουί, επιβεβαιώνει την κατάρριψη ενός τουρκικού drone στη νότια Τρίπολη το απόγευμα, μετά την απογείωσή του από την τουρκική βάση (από το διεθνές αεροδρόμιο Μιτίκα της Τρίπολης)», ανέφερε ο εκπρόσωπος του LNA.

Ο Μισμαρί πρόσθεσε ότι ο LNA θεωρεί τέτοιες ενέργειες από τις τουρκικές δυνάμεις ως παραβίαση της εκεχειρίας που διακηρύχθηκε στην περιοχή».

Μια εύθραυστη ανακωχή τέθηκε σε ισχύ μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών της Λιβύης στις 12 Ιανουαρίου, αλλά δεν έχει ακόμη υπογραφεί μια επίσημη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

 

sputniknews.gr

Νίκος Σίμος

Ρήξη - ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ