Πληροφοριοδότης αποκάλυψε πως η Google προσπαθεί να επηρεάσει τις εκλογές του 2020 κατά του Τραμπ

0
6

Η Google παρεμβαίνει στα αποτελέσματα αναζήτησης και λογοκρίνει τις συντηρητικές απόψεις στο όνομα της «δικαιοσύνης», σύμφωνα με το εσωτερικό βίντεο και τα έγγραφα τα οποία ένας πληροφοριοδότης έχει μεταβιβάσει στο Project Veritas.

Ο γίγαντας του Διαδικτύου έχει σχεδόν το μονοπώλιο στις αναζητήσεις στο διαδίκτυο σε παγκόσμιο επίπεδο και κατέχει τη δημοφιλέστερη τοποθεσία για κοινή χρήση βίντεο, το YouTube. Οι ανησυχητικές πληροφορίες που έλαβαν οι συντηρητικοί ακτιβιστές δείχνουν ότι τα στελέχη της εταιρείας προσπαθούν να «αποτρέψουν μία επανεκλογή Τραμπ» όπως το έθεσε ένας από αυτούς.

Η έκθεση της Δευτέρας περιλαμβάνει ένα βίντεο από τον Τζεν Τζενάι, επικεφαλής της «υπεύθυνης καινοτομίας» της Google, που περιγράφει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί για την υπονόμευση του προέδρου των ΗΠΑ στις επικείμενες εκλογές του 2020.

Η εταιρεία εργάζεται επί του παρόντος «εκπαιδεύοντας τους αλγορίθμους της» για να δουλέψουν με τρόπο που θα μπορούσαν να είχαν αποτρέψει την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ το 2016, πρόσθεσε, χωρίς να προσδιορίσει ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα το 2020.

Ως απόδειξη αυτού του αλγορίθμου, δόθηκε στη Veritas ένα στιγμιότυπο των προτάσεων που εμφανίζονται όταν κάποιος ψάχνει για «μηνύματα Hillary Clinton» ή τις διάφορες προτάσεις αναζήτησης για το «γυναίκες μπορούν» και «άνδρες μπορούν».

Μεταξύ των δημιουργών που υπονομεύονται από τους αλγόριθμους του YouTube είναι εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως φιλελεύθεροι, αλλά συχνά επικρίνουν τις αντιλήψεις των Δημοκρατικών.

«Αυτό που έκανε το YouTube ήταν ότι άλλαξαν τα αποτελέσματα της μηχανής των προτάσεων», δήλωσε ο πληροφοριοδότης στο Veritas, σύμφωνα με το RT. «Έτσι, περιεχόμενο παρόμοιο με τον Ντέιβ Ρούμπιν ή τον Τιμ Πουλ, αντί να αναφέρουν τον Ντέιβ Ρούμπιν ή τον TΤιμ Πουλ ως ανθρώπους που ίσως σας αρέσουν, αυτό που κάνουν είναι ότι προσπαθούν να προτείνουν διαφορετικούς ιστοτόπους ειδήσεων, όπως το CNN, ή το MSNBC, ή αυτούς τους αριστερούς ιστοτόπους».

Το Project Veritas έχει ήδη αισθανθεί την οργή του YouTube, έχοντας διαγράψει το βίντεο που αποκαλύπτει την εσωτερική λογοκρισία σε μια άλλη εταιρία του διαδικτύου, το Pinterest. Υπήρξαν επίσης αναφορές την Δευτέρα ότι το Veritas έχει απαγορευτεί από την Reddit, μια δημοφιλής πλατφόρμα συζήτησης, αφού δημοσίευσε τις αποκαλύψεις του Google.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, το YouTube άρχισε μία εκστρατεία απαγόρευσης και υπονόμευσης των δημιουργών, αφού ένας δημοσιογράφος του αριστερών πεποιθήσεων ιστοτόπου Vox απαίτησε την απομάκρυνση ενός συντηρητικού κωμικού επειδή τον διακωμώδησε. Η κόντρα αυτή ονομάστηκε τελικά «VoxApocalypse».

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ