ΠΟΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ;

0
70

Γράφει ο Δρ Φιλοσοφίας κ Νικόλας Λάος 

Το γεγονός ότι η άρχουσα ελίτ της Σαουδικής Αραβίας δεν προσεύχεται πλέον με κατεύθυνση προς τη Μέκκα, αλλά με κατεύθυνση προς την Ουάσινγκτον Ντι Σι, και το γεγονός ότι οι σύγχρονοι τζιχαντιστές-μουτζαχεντίν διδάσκονται το Ισλάμ, όχι από κανονικούς μουλάδες και ιμάμηδες, αλλά από πράκτορες της CIA και της Mossad (γνωστά πλέον και δημοσίως τα αλφαβητάρια εκπαίδευσης μουτζαχεντίν που τυπώνονταν στη Νεμπράσκα των Η.Π.Α. και δίδασκαν σε μικρά παιδιά τον πόλεμο και τη βία) προκαλεί έναν σικέ θρησκευτικο-πολιτιστικο-γεωστρατηγικό πόλεμο.

Όμως, το Κοράνιο αναγνωρίζει ότι υπάρχουν πάνω από μία σαρίες (θρησκευτικές νομοθεσίες) και απαγορεύει τη βίαιη επιβολή της Ισλαμικής Σαρία επί της Χριστιανικής Σαρία, αναγνωρίζει τον Ιησού τον υιό της Παρθένου Μαρίας ως τον Μεσσία, και περιμένει την επανεμφάνιση (Δευτέρα Παρουσία) του Ιησού στο Τζαμί της Δαμασκού, και διδάσκει ότι θα τον αναγνωρίσει και ανακηρύξει εκεί ο Ιμάμης αλ-Μάχντι την ώρα της πρωινής προσευχής. Επίσης, το Κοράνιο γράφει ότι ο Προφήτης και Βασιλέας Σολομών ήταν ο αρχηγός του εκλεκτού λαού του Θεού, του Ισραήλ, αλλά είδε ένα όραμα στο οποίο ο απεσταλμένος του Σατανά καθόταν στον θρόνο της Ιερουσαλήμ, κι έτσι ο Σολομών κατάλαβε ότι ο Σατανάς θέλει να αντικαταστήσει το γνήσιο Ισραήλ με ένα σατανικό βασίλειο με πρωτεύουσα πάλι την Ιερουσαλήμ.

Γι’ αυτό, γράφει το Κοράνιο, ο Σολομών προσευχήθηκε να εξαφανιστεί το Ισραήλ μετά από τον θάνατό του για να μη τον διαδεχθεί ο απεσταλμένος του Σατανά, ο λεγόμενος Ντατζάλ. Έτσι εξηγεί το Κοράνιο την καταστροφή του Ισραήλ, και προειδοποιεί ότι ο Ντατζάλ θέλει να δημιουργήσει ένα βασίλειο με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ. Επίσης, το Κοράνιο αρνείται να ονομάσει εκείνους τους Εβραίους που υποστήριξαν και πανηγύρισαν τη Σταύρωση του Ιησού ως “Ισραηλίτες” (που σημαίνει λαός του Θεού), και, αντί για Ισραηλίτες, τους αποκαλεί πλέον μόνο Γιαχούντ (Ιουδαίους).

ΥΓ: Το Κοράνιο υποστηρίζει τον Ιησού ως Προφήτη και Μεσσία του Θεού, όχι ως τον υιό του Θεού. Εξ ου και, άλλωστε, διαφέρει η Χριστιανική Πίστη από το Ισλάμ, παρ’ο,τι το Ισλάμ αναγνωρίζει τον Ιησού ως Μεσσία. Στο Κοράνιο, διευκρινίζεται ότι ο Ιησούς είναι ο Μεσσίας, αραβικά Μασίχ, που σημαίνει άγγιγμα, επειδή τον αγγίζει συνέχεια το Άγιο Πνεύμα. Πρόκειται, βεβαίως, για διαφορετικότατη θρησκεία από τον Χριστιανισμό, αλλά όχι για μια θρησκεία που υποχρεωτικώς δεν συνδιαλέγεται και κάνει μόνο πόλεμο και βία.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ