Ποιός ήταν ο Μωρίς Μητσοτάκης;;

0
458

Η Εφιαλτική οικογένεια Μητσο-τάκη είναι διαρκώς υπο διωγμό. Από τους Τούρκους τους Γερμανούς και τους Έλληνες. Καταδιωκόμενη από τους Τούρκους όπως λέει o βιογράφος τους, έφθασαν στην ελεύθερη Ελλάδα.

«Ο Κωστής (ΓΕΡΟΚΩΣΤΗΣ) Μητσοτάκης γεννήθηκε στη Μονεμβασιά της επαρχίας Επιδαύρου Λιμηράς από γονείς πρόσφυγες της αποτυχημένης Κρητικής εξέγερσης του 1841. Κατά τον Νικ. Β. Τωμαδάκη, καταγόταν από τη σημαντικότατη οικογένεια των Ανδρεαδάκηδων από το Χορδάκι του Ακρωτηρίου, οι οποίοι κυνηγημένοι από τους Οθωμανούς, υποχρεώθηκαν να αλλάξουν το επώνυμό τους. Ένας κλάδος της οικογένειας αυτής πήρε το όνομα Μητσοτάκη. Ο αδελφός του Νικόλαος τον έλεγε «ορφανό» γιατί γεννήθηκε αφού πέθανε ο πατέρας του, του οποίου πήρε και το όνομα».

Ο αδελφός Νικόλαος, είναι ο Μωρίς που υπογράφει το προικοσύμφωνο του 1864 μαζί με τον φοιτητή Κωστή.

Για ποιο λόγο άλλαξαν το επίθετο τους από … Ανδρεαδάκης σε Μητσοτάκης, αφού ήταν ήδη στην ελεύθερη Λακωνία-Μάνη είναι μια προφανέστατη αντίφαση .
Τι θα τους έκαναν οι Οθωμανοί(που δεν υπήρχαν) στην Μονεμβασιά ;
Και γιατί τα «Μητσοτακέικα σπίτια» στην Μονεμβασιά είναι μαζί με τα «εβραϊκά σπίτια»; Τυχαίο;

Για τον Μωρίς-Νικόλαο δεν μας λένε αν γεννήθηκε στην Κρήτη ή στην Μονεμβασιά.

Πάντως, το Μωρίς είναι υποκατάστατο του Μωυσής για τους Εβραίους. …

Π. Χ. Μωρίς Γκανής, Μωρίς Μπέζα, Μωρίς Χατζής , Μωρίς Κοφφινά,ς Μωρίς Μοντιάνο, Μωρίς Χιρς, Εβραίος τραπεζίτης στην Αυστρία ακόμα και Maurice Motamed (Μωυσής Μοχαμέντ) ένας Εβραίος βουλευτής στο Ιραν το 2000 και το 2004, και Maurice J ‘Mose’, (Μωυσης Μωυσής).

Επειδή λοιπόν ο Μωρίς Μητσοτάκης, δεν ήταν κομμωτής ή μοντελιστ το 1864,το όνομα υποδηλώνει την εβραϊκή καταγωγή της οικογένειας, που δεν ήρθε από την Κρήτη καταδιωκόμενη.

Και ο “Κωστής” με τη βοήθεια της συναγωγής αναβαπτισμένος και μετονομασμένος έκανε καριέρα Έλληνα πατριώτη στην Κρήτη.

Έτσι φυτεύονται οι βλαστοί της Συναγωγής.

Φιλίστωρ

ΥΓ. Όπως και ο Τζέφ παπα-Εβραίου

Τι σύμπτωση! Να υπάρχει μια οικογένεια Μητσοτάκη σ… Τι σύμπτωση! Να υπάρχει μια οικογένεια Μητσοτάκη στη Μονεμβασιά την ίδια περίοδο με τον Μωρίς Μητσοτάκη. Για ποιο λόγο να αλλάξει το επίθετο της η οικογένεια; Σε μια ελεύθερη περιοχή; Όλοι οι Κρητικοί μετανάστες εκεί διατήρησαν το επίθετο τους. Ακόμα και οι Ανδρεαδάκηδες… Για ποιο λόγο να μεταναστεύσει κανείς από την Ελεύθερη Λακωνία όπου τα εδάφη που είχαν αφήσει πίσω τους οι Οθωμανοί έφταναν για όλους και να επιστρέψει στην Κρήτη; Αφού τον κυνηγούσαν και κινδύνευε στην Κρήτη. Μια Κρήτη που ειδικά στα Χανιά είχε τουρκικό (και όχι μόνο) πληθυσμό μέχρι το 1923… Είχε και άλλους πληθυσμούς μέχρι το ’40! Γιατί τον Κρητικό Αγωνιστή Χριστόφορο Αργυράκη που έπιασαν οι Τούρκοι μαζί με το Μητσοτάκη τον έφαγε το σκοτάδι της εξορίας στη Μ. Ασία και το Μητσοτάκη όχι; Γιατί οι Τούρκοι όχι απλώς απελευθέρωσαν μόνο το Μητσοτάκη αλλά τον “άφησαν” να ξαναεπιστρέψει στην Κρήτη από την Κων/πολη και μάλιστα στα Χανιά; Θα άφηνε ποτέ ο Σουλτάνος ελεύθερο τον Κολοκοτρώνη; Και θα τον άφηνε να επιστρέψει στην Τριπολιτσά; Ποιες ήταν προξενικές αρχές της πόλης που πίεσαν και κατάφεραν να κάνουν το Σουλτάνο να τον απελευθερώσει; Σύμπτωση το ότι θέλησε και κατάφερε να παντρευτεί την κόρη του ανερχόμενου πολιτικού Βενιζέλου; Οι Τούρκοι φαίνεται πως ήταν πολύ αγαθιάρηδες… Δεν υπονοώ κάτι, απλώς επισημαίνω κάποιες συμπτώσεις. Εξάλλου είναι γνωστή η τεράστια προσφορά της οικογένειας Μητσοτάκη στην Ελλάδα! Προσωπικά είμαι απόλυτα βέβαιος πως είναι γνήσιοι Έλληνες όπως ο Γιωργάκης!

ΥΓ: Και η Μαρίκα απο τη Μονεμβασιά είναι και λέγεται Γιαννούκου… (Ανώνυμος) 10:21 μμ

 

paranormap.net

Νίκος Σίμος

Ρήξη και ανατροπή σε ότι μας κρατάει πίσω και μας χαρακτηρίζει σταθερό απότοκο της Οθωμανικής δουλείας
Νίκος Σίμος
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ