Πούτιν: Τεστ – εξπρές για τον κορονοϊό θα είναι έτοιμο πιθανότατα τον Απρίλιο

0
24
sputniknews.gr

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε γνωστό ότι πιθανότατα τον Απρίλιο θα είναι έτοιμο ρωσο-ιαπωνικό τεστ – εξπρές για τον κορονοϊό.

Τεστ για τον κορονοϊό τα αποτελέσματα του οποίου θα εμφανίζονται άμεσα θα είναι πιθανότατα έτοιμο τον Απρίλιο, όπως έκανε γνωστό ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο το τεστ αναπτύσσουν Ρώσοι και Ιάπωνες ερευνητές.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανέφερε επίσης ότι τα μέτρα που ελήφθησαν έγκαιρα συνέβαλαν στην αποφυγή μαζικής εξάπλωσης του κορονοϊού στη Ρωσία.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε καλά, οι ιοί δεν γνωρίζουν σύνορα. Παρατηρούμε μία ιδιαίτερη κατάσταση σήμερα, λαμβάνοντας υπόψιν τις μεγάλες μετακινήσεις των ανθρώπων. Ωστόσο, χάρη στα δραστικά μέτρα που επιβλήθηκαν τόσο τοπικά όσο και ομοσπονδιακά από τις πρώτες εβδομάδες της επιδημίας καταφέραμε να περιορίσουμε τη μαζική, και θέλω να υπογραμμίσω το μαζική, εξάπλωση της ασθένειας προς τη Ρωσία και μέσα στη Ρωσία» δήλωσε.

Ο πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε λογικά τα μέτρα που λαμβάνει η Ευρώπη κατά του κορονοϊού.

«Πολύπλοκες και κάποιες φορές ακόμα και σκληρές καταστάσεις εμφανίζονται σε άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και ευρωπαϊκές. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σημαντικά κάθε μέρα. Επείγοντα μέτρα επιβάλλονται σε αυτές τις χώρες, όπως καραντίνα, κλείσιμο συνόρων, απαγορεύσεις εκδηλώσεων, περιορισμός αεροπορικών ταξιδιών και άλλων ειδών ταξιδιών. Εκπαιδευτικά ιδρύματα λειτουργούν με ειδικό καθεστώς ή κλείνουν. Προφανώς τα μέτρα είναι λογικά, λαμβάνονται υπό τις αντικειμενικές καταστάσεις» τόνισε ακόμα.

Στα 114 τα κρούσματα

Εξάλλου, σύμφωνα με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό Τατιάνα Γκολίκοβα, η Ρωσία καταγράφει 114 κρούσματα μέχρι στιγμής, ενώ 10 άνθρωποι προσβλήθηκαν μέσα στη χώρα.

«Συνολικά 114 άτομα έχουν προσβληθεί μέχρι στιγμής σε 26 περιοχές της Ρωσίας. Από αυτούς, πέντε έχουν αναρρώσει και έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. 109 άτομα βρίσκονται νοσηλεύονται και από αυτά τα 106 είναι ήπια περιστατικά χωρίς συμπτώματα» ανέφερε κατά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Πούτιν.

Διευκρίνισε ότι 104 περιστατικά ήρθαν από το εξωτερικό και 10 άτομα μολύνθηκαν μετά από επαφή με τα κρούσματα από το εξωτερικό.
Σύμφωνα με το κέντρο άμεσης απόκρισης, περισσότεροι από 16.000 άνθρωποι που έφτασαν από το εξωτερικό και χώρες που πλήττονται σοβαρά, παρέμειναν υπό ιατρική παρακολούθηση στη Ρωσία

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ