Πρέσβης ΕΕ στην Κίνα: H αύξηση της έντασης Πεκίνου – Ουάσιγκτον δεν βοηθά κανέναν

0
3
sputniknews.gr

Στην τεταμένη σχέση των ΗΠΑ με την Κίνα αναφέρθηκε την Πέμπτη ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Πεκίνο, κάνοντας έκκληση για μείωση της έντασης.

Η αυξημένη ένταση μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι προβληματική για όλες τις πλευρές και δεν ευνοεί την ευρεία πολυεθνική συνεργασία που απαιτείται για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δήλωσε την Πέμπτη ο πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Κίνα.

Ο Νικολά Σαπουί δήλωσε σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ότι η Κίνα πρέπει να δράσει για να μετριάσει την ένταση και να προωθήσει τις οικονομικές της μεταρρυθμίσεις ώστε να αποφευχθεί η διαταραχή της παγκόσμιας αλυσίδας εφοδιασμού, οι αναταράξεις στις κορυφαίες οικονομίες και η άνοδος του προστατευτισμού.

Χθες Τετάρτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως το μέλλον της εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ – Κίνας παραμένει αβέβαιο, εν μέσω ερωτημάτων για το αν το Πεκίνο τηρεί τις δεσμεύσεις του σε ό,τι αφορά τη συμφωνία του Ιανουαρίου.

Ο  Τραμπ και ο υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, έχουν κατηγορήσει επανειλημμένα την Κίνα ότι κρύβει βασικές πληροφορίες σχετικά με τον κορονοϊό.

 

sputniknews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ