Προσφυγές ΜέΡΑ25 και ΕλΕΔΑ κατά της απαγόρευσης της πορείας του Πολυτεχνείου

0
5
EUROKINISS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)
Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν το ΜέΡΑ25 και η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. με την οποία επί της ουσίας απαγορεύεται η διεξαγωγή της πορείας του Πολυτεχνείου. Δεν αποκλείεται να υπάρξει απόφαση ακόμα και εντός της ημέρας.

Όπως είχει προναγγελθεί, ΜέΡΑ25 και ΕλΕΔΑ κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ., με την οποία επί της ουσίας απαγορεύεται η διεξαγωγή της πορείας του Πολυτεχνείου, και αίτηση αναστολής («ασφαλιστικά μέτρα»).

Λίγο νωρίτερα, έγινε ακρόαση ενώπιον της προέδρου και δεν αποκλείεται ακόμα και εντός της ημέρας να έχουμε τη σχετική απόφαση.

Σύμφωνα με το κονοβουλευτικό κόμμα της Αριστεράς, οι σχετικές αιτήσεις κατατίθενται νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τους δικηγόρους του κόμματος και υπογράφονται από τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκή.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι λόγοι ακύρωσης της σχετικής κατάπτυστης απόφασης του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αφορούν την παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας (βασιζόμενοι και στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά και την σχετική απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου του Αμβούργου τον Απρίλιο) και την έλλειψη ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας του περιορισμού του δικαιώματος του συνέρχεσθαι».

Το ΜέΡΑ25 σημειώνει ότι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τοποθετήθηκε «σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος και την ουσιαστική αναστολή του άρθρου 11, καθώς περιορίζεται καθολικά ο ίδιος ο πυρήνας του σχετικού δικαιώματος των πολιτών».

«Ελπίζουμε και το ΣτΕ να κάνει δεκτές τις σχετικές αιτήσεις μας και να ακυρώσει αυτή την αντιδημοκρατική και αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης» καταλήγει η ανακοίνωση.

Και η Ελληνίκη Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου κατέθεσε σήμερα ενώπιον του ΣτΕ αίτηση ακύρωσης και αίτηση αναστολής της απόφασης της ΕΛ.ΑΣ. Σχετική ανάρτηση έκανε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ της ΕλΕΔΑ, Βασίλης Παπαστεργίου.

efsyn.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ