Πρόεδρος Ελλήνων Γιατρών Ηνωμένου Βασιλείου: Δεν Θα κάνω το Εμβόλιο, Δεν Έχω Επαρκείς Πληροφορίες

0
41

«Δεν ξέρουμε που βαδίζουμε. Σε αυτή την φάση δεν θα το κάνω το εμβόλιο, δεν έχω επαρκείς πληροφορίες γιατί δεν έχουμε ενημέρωση», δήλωσε η πρόεδρος των Ελλήνων γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου Κυριακή Σονίδου. Μιλώντας σε εκπομπή στο MEGA επεσήμανε πως δεν έχουν σαν επιστημονική κοινότητα στην Μεγάλη Βρετανία καμιά ενημέρωση και ότι μαθαίνουν είναι από τα μέσα ενημέρωσης για το εμβόλιο, καταθέτοντας τον έντονο προβληματισμό της για το εμβόλιο της Pfizer-BioNTeck.

Η Ελληνίδα γιατρός με 13 ετή θητεία στο υγειονομικό σύστημα του Ηνωμένου Βασιλείου άφησε αιχμές για τον τρόπο που η βρετανική κυβέρνηση χειρίστηκε το θέμα, καταλογίζοντας της , βιασύνη και επικοινωνιακή πολιτική για να αναστραφεί το κλίμα λόγω των μεγάλων απωλειών.

«Σε αυτή την φάση δεν θα ήθελα να κάνω το εμβόλιο παρόλο που οι υγειονομικοί ήμασταν πρώτοι, τώρα έχουμε πολύ μικρό αριθμό εμβολίων και δεν θα εμβολιαστούμε. Δεν έχω επαρκείς πληροφορίες για μένα και τους ασθενείς μου, θα ήθελα να περιμένω. Θα ήθελα καλύτερη ενημέρωση» δήλωσε η κ. Σονίδου όπου ανακεφαλαιώνοντας πρόσθεσε: «Δεν είμαστε κακοπροαίρετοι αλλά υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» γύρω από το εμβόλιο».

Δείτε το Βίντεο:

tgnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ